UUSIMMAT

Intelin pienikokoisten NUC 2.0 -tietokoneiden suunnitelmat vuotivat julki

22.08.2014 16:10 Petrus Laine

FanlessTechin käsiinsä saamat diat paljastavat Intelin suunnitelmat pienikokoisista NUC 2.0 -tietokoneista. Uusia NUC 2.0 -tietokoneita on tulossa aiempien mallien tapaan kolmeen eri suorituskykyluokkaan.

Suorituskykytaulukon yläpäähän sijoittuvat Rock Canyon -koodinimelliset Core i3- tai i5-prosessorilla varustetut NUC 2.0 -tietokoneet. Diojen mukaan Rock Canyon -tietokoneet on suunnattu sisällöntuotantoon, kotiteattereihin ja -toimistoihin sekä pelaamiseen. Ne on varustettu Core i3-5000 ja Core i5-5000 -sarjojen vähävirtaisilla, kaksiytimisillä U-malleilla, jotka sisältävät kahdeksannen sukupolven integroidun grafiikkaohjaimen. Core i5 -malleja on tulossa kahteen eri kokoluokkaan, joista korkeampi tukee M2-SSD-aseman lisäksi myös 2,5-tuumaisia SSD-asemia tai kiintolevyjä.

Edullisimpaan hintaluokkaan sijoittuvasta Pinnacle Canyon -tietokoneesta on tulossa vain 2,5-tuumaisia SSD-asemia tai kiintolevyjä tukeva versio. M.2-SSD-tukea Pinnacle Canyoneissa ei ole. Tietokoneen ytimenä toimii kaksiytiminen Baswell-arkkitehtuuriin perustuva Celeron-prosessori.

Kaikille yhteisiä ominaisuuksia uusissa NUC-tietokoneissa on HDMI 1.4a -liitäntä, neljä USB 3.0 -liitäntää, infrapunasensori etupaneelissa, gigabitin verkko-ohjain ja M.2-liitäntään esiasennettu WiFi 802.11-, Bluetooth 4.0- ja Intel Wireless Display -standardeja tukeva verkko-ohjain. Lisäksi kaikissa uusissa NUC 2.0 -tietokoneissa on pinnit NFC-tuen lisäämiseksi. Rock Canyon -malleissa on lisäksi pinnit langattoman latauksen toteuttamiseksi.

Rock Canyon koodinimelliset NUC 2.0 -tietokoneet aiotaan julkaista vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä. Samaan aikaan julkaistaan myös Maple Canyon -koodinimellinen vPro-tuellista Core i5 -prosessoria käyttävä NUC 2.0 -malli. Pinnacle Canyon tullaan julkaisemaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

FanlessTech, EXCLUSIVE: Intel readying NUC 2.0