UUSIMMAT

Intelin prosessoreiden sisäänrakennettuihin grafiikkapiireihin tulossa uusia ominaisuuksia

04.10.2018 14:42 | Muropaketin toimitus

Ice Lake -arkkitehtuurin mukana Intelin integroidut grafiikkapiirit saavat uusia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi kuvasignaalin kompressointiin käytettävä DSC-tekniikka ja tuki DisplayPro 1.4a -liitännöille.

DSC-pakkaustekniikka on VESA:n sertifioima. Se tulee tulevaisuudessa mahdollistamaan enintään 5K-resoluution (5120 x 2880) käyttämisen Intelin sisäänrakennetuilla grafiikkasuorittimilla vielä 120 hertsin ruudunpäivitysnopeudella. Sen myötä voi yltää vieläkin suurempiin tarkkuuksiin, mikäli tyytyy 60 hertsin päivitystaajuuteen. Tällöin pakkaustekniikan avulla voidaa saavuttaa vielä 8K-resoluutio (8192 x 4320).

Uusi pakkaustekniikka on välttämätön, sillä DisplayPortin kaistanleveys ei muutoin riittäisi näin suuriin tarkkuuksiin kyseisillä päivitysnopeuksilla. DisplayPortin suurin mahdollinen kaistanleveys on 32,4 gigabittiä sekunnissa, kun 5K-resoluutio 120 hertsin päivitystaajuudella vaatii jo 42,4 gigabitin kaistanleveyden sekunnissa.

Intel mainitsee syyksi pakkaustekniikan käyttöön erityisesti kannettavien laitteiden näyttöjen resoluution nopean kasvun viime aikoina.