UUSIMMAT

Intelin prosessorien grafiikkapiirittömät KF-versiot hinnoitellaan samalle tasolle normaaliversioiden kanssa

14.01.2019 16:17 | Muropaketin toimitus

Intel on asettanut grafiikkapiirittömien KF-malliversioiden Core 9000 -sarjan prosessorien suositushinnat samoiksi kuin grafiikkapiirin sisältävissä versioissa.

Tom’s Hardware on julkaissut RCP-hinnat (suositellut asiakashinnat) uusista Intelin KF-prosessoriversioista. Nämä CES 2019 -messuilla julkistetut mallit ovat ominaisuuksiltaan muutoin samankaltaisia Core 9000 -sarjan normaaleiden prosessorien kanssa, mutta niistä on poistettu käytöstä sisäänrakennettu grafiikkapiiri. KF-versiot nähdään kaikista tähän mennessä esitellyistä Core 9000 -sarjan malleista.

Tämän myötä näyttäisi siltä, että Intelin päätös julkaista KF-prosessorit liittyy tuotannon puutteiden paikkaamiseen. Core 9000 -sarja on ollut hyvin huonosti saatavilla, joten KF-versioiden on varmasti laskettu helpottavan tuotantoa ja prosessorien saamista kauppoihin. Jää kuitenkin nähtäväksi, mitä potentiaaliset ostajat ovat mieltä samaan hintaan myytävistä grafiikkapiirittömistä versioista, ainakin mikäli saataville päätyy vain KF-malleja.