Intelin seitsemän nanometrin valmistusprosessi on vuoden aikataulusta jäljessä

27.07.2020 09:49 | Muropaketin toimitus

Intelin seitsemän nanometrin prosessoreja joudutaan odottamaan ainakin vuoteen 2022.

Intel kertoi tulosjulkistuksen yhteydessä olevansa aikanaan käyttöön tulevan seitsemän nanometrin viivaleveyden valmistusprosessinsa kanssa noin vuoden verran kehitysaikataulusta jäljessä. Yhtiön mukaan tämä viivästyttää ensimmäisten seitsemän nanometrin prosessorien julkaisua noin kuudella kuukaudella aiemmin suunnitellusta.

Seitsemän nanometrin viivaleveyden ongelmat nostavat kysymyksen siitä, kuinka Intelin Xe-näytönohjaimille käy. Integroidut näytönohjaimet valmistuvat toki jo 10 nanometrinkin prosessorien ohessa, mutta erillisnäytönohjaimien on määrä valmistua seitsemällä nanometrillä. Intel on kuitenkin aiemmin kertonut, että suunnittelee palvelinkiihdytinversioiden valmistuksen ulkoistusta. Kuluttajaluokan työpöytänäytönohjaimien tulevaisuudesta yhtiö ei ole kuitenkaan kertonut uutta pitkään aikaan.

Kun tieto seitsemän nanometrin valmistusprosessin haasteista tuki Inteliltä julki, laski yhtiön osakkeen arvo ja vastaavasti AMD:n nousi. Yksittäinen AMD:n osake on nyt Intelin osaketta arvokkaampi, mutta yhtiöiden kokonaisarvossa on edelleen huima ero Intelin eduksi.