Uusimmat

Intelin seuraavia piirisarjoja koskeva tiekartta vuodossa

08.10.2020 08:18 Muropaketin toimitus

Vuotanut Intelin tiekartta näyttää vahvistavan aiemman huhun Rocket Lake-S -prosessoreiden ja uusien 500-sarjan piirisarjojen julkaisun tulevan vuoden maaliskuulle.

Intelin Rocket Lake-S -sukupolven prosessoreiden julkaisuaikataulu sai uutta vahvistusta, kun verkkoon päätyi tiekartta, jossa on listattuna Intelin tulevat piirisarjat. Tiekartan mukaan Z590-, H570-, B560- ja H510-piirisarjat julkaistaan maaliskuun aikana. Huhtikuun loppupuolella luvassa on työasemakäyttöön suunnattu W580-piirisarja.

Tiekartan mukaan Intelin HEDT-mallisto elää hiljaiseloa ainakin tulevaan kesäkuuhun saakka. X299-piirisarja sinnittelee näillä näkymin vielä yli kahdeksan kuukautta.

Vuotokuvan ensimmäisenä julkaissut HD Tecnolgia kertoo nähneensä myös AMD:n dioja piirisarjoihin liittyen. Heidän mukaan Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin perustuville Ryzen-prosessoreille ei julkaista uusia piirisarjoja vaan niiden kanssa hyödynnetään aiemmin julkaistuja X570-, B550- ja A520-piirisarjoja. Tähän saataneen vahvistus jo tämän päivän aikana, kun AMD:n on määrä esitellä Vermeer-koodinimelliset prosessorit.