Intelin toimitusjohtaja kommentoi kilpailua AMD:n kanssa – osa analyytikoista ei usko vielä parempiin aikoihin

30.01.2023 18:14 Muropaketin toimitus

Intel on viime vuosina joutunut luovuttamaan osan markkinaosuudestaan AMD:lle niin työpöytäsuorittimissa kuin palvelinpuolellakin.

Osa markkinoita seuraavista asiantuntijoista ei ole varmoja siitä, onnistuuko Intel korjaamaan tilannetta markkinaosuuden suhteen. Pat Gelsinger on kuitenkin optimistinen.

Gelsingerin mukaan Intel toivoo nappaavansa AMD:ltä osan sen kaappaamista markkinoista tänä vuonna.

– Menetimme osuutta, menetimme momentumia. Uskomme, että asiat tasapainottuvat tänä vuonna, toimitusjohtaja Gelsinger kertoi sijoittajille puhelinkonferenssissa.

AMD on uhannut Intelin valta-asemaa työpöytäsuorittimien lisäksi myös palvelinmarkkinoilla, eivätkä Intelin Sapphire Rapids -suorittimet ole saaneet hyvää vastaanottoa. Niiden oli tarkoitus iskeä datakeskuskäyttöön tarkoitettujen AMD Epyc -suorittimien menestykseen.

Wccftechin mukaan joidenkin markkina-analyytikoiden arvioiden perusteella voi kuitenkin odottaa, että AMD rikkoisi jo 30 prosentin markkinaosuuden vuoden 2023 loppuun mennessä. AMD on myös julkaisemassa uusia tuotteita, joihin kuuluvat Genoa-X, Bergamo ja Siena.

Forrester Researchin analyytikon Glenn O’Donnellin mukaan Intelin käänne parempaan kestää vielä jonkin aikaa, ja myös nykyinen, maailmanlaajuinen taloustilanne hankaloittaa tilannetta. Osa analyytikoista on kuitenkin myös optimistisempia, ja he näkevät parempia aikoja Intelille.