Uusimmat

Intelin tulevissa SSD-asemissa jäähdytysripoja

05.12.2013 17:49 Sampsa Kurri

VR-Zone-sivusto on onnistunut saamaan käsiinsä tietoja Intelin ensi vuoden puolella julkaistavista Fultondale- ja Pleasantdale-koodinimellisistä SSD-asemista. Kyseiset asemat on kohdistettu ratkaisuihin, joissa kaivataan suurta tallennuskapasiteettia ja nykyisiin kuluttajaluokan 2,5 tuuman SSD-asemiin verrattuna luvassa on muutamia muutoksia.

Suuri tallennuskapasiteetti, jolla tässä tapauksessa viitataan 800 ja 1600 gigatavuun, vaatii enemmän tilaa, jotta kaikki NAND-flash-muistipiirit saadaan mahdutettua piirilevylle. Näiden asemien tapauksessa SSD-aseman sisältä löytyy kaksi piirilevyä ja itse asema on jonkin verran paksumpi. Ensimmäisellä piirilevyllä on NAND-flash-muistipiirejä, DRAM-välimuistia ja ohjainpiiri, kun taas toiselle piirilevylle on sijoitettu ainoastaan NAND-flash-muistipiirejä.

Muotoilun puolesta Intelin tulevissa SSD-asemissa on jouduttu tekemään muitakin muutoksia. Maksimirasituksessa SSD-aseman tehonkulutus nousee 25 wattiin, joten asemien rungon alaosaan on tehty jäähdytystä tehostavia ripoja.

VR-Zone, Heat issues with Intel’s upcoming high-capacity SSDs prompted design adjustments