Uusimmat

Intelin uusi prosessorimalli tarjoaa edullista tehoa – Comet Lake -suoritin listattiin Ark-tietokantaan

13.10.2020 18:06 Markku Leppilampi

Intel paljasti jälleen yhden uuden ja tällä kertaa myös edullisen malliversion prosessoreistaan. Sen toivotaan valloittavan budjettiluokan PC-kokoonpanoja.

Kyseessä on Comet Lake -suoritin mallinimeltään Core i3-10100F. Se sisältää neljä ydintä (kahdeksan säiettä), kellotaajuus on 3,6 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4,3 gigahertsiä. TDP-arvo on matala 65 wattia. Uuden version mallinimestä löytyvä F-kirjain paljastaa, että suorittimessa ei ole sisäänrakennettua grafiikkapiiriä.

Ohjehinta on Yhdysvalloissa 79 ja 97 dollarin välillä, joten Euroopassa hinta lienee 100 euron tienoilla tai alle. Edullinen suoritin tarjoaa speksien perusteella hyvän hinta/teho -vaihtoehdon PC-pelaajalle.

Intel listasi prosessorin Ark-tietokantaansa, josta sen julkaisupäivämääräksi paljastui tämän vuoden viimeinen vuosineljännes. Mitään virallista tietotekniikkajätti ei ole kuitenkaan vielä suorittimesta tiedottanut.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat