Intelin uusissa 8-ytimisissä prosessoreissa juotettu lämmönlevittäjä?

26.07.2018 20:42 | Muropaketin toimitus

Intel on toimittanut ylikellottajille esimerkkikappaleita julkaisemattomista prosessoreistaan. Tarkempi tutkiskelu on osoittanut, että ainakin 8-ytimisissä malleissa lämmönlevittäjä olisi juotettu surullisenkuuluisan lämpötahnan sijaan.

Huhumylly kiihtyy Intelin yhdeksännen sukupolven Core-prosessoreiden ympärillä. Vuotojen perusteella uusi sukupolvi tulee käsittämään ainakin kaksi 8-ytimistä prosessoria. Mallit ovat Core i9-9900K ja i7-9700K. Guru3D:n saamien tietojen mukaan näissä 8-ytimisissä prosessoreissa lämmönlevittäjä olisi juotettu. Tieto on saatu ylikellottajilta, joille on toimitettu esimerkkikappaleita uusista prosessoreista. Juotettu lämmönlevittäjä löytyy siis ainoastaan näistä kahdesta mallista. Muissa prosessorimalleissa käytetään lämpötahnaa, kuten aiemmissakin Coffee Lake -sukupolven prosessoreissa.

Juotosratkaisun syyksi epäillään tietenkin 8-ytimisten prosessoreiden kasvanutta lämpökuormaa, josta ei selvitä Intelin käyttämällä lämpötahnalla. Intelin lämpötahnan lämmönjohtavuudesta saatiin viimeksi näyttöä, kun Muropaketin testilaboratoriossa kokeiltiin Der8auer Delid Die Mate -korkkaustyökalua.