Uusimmat

Jäähyvalmistajille kissanpäivät – seuraavan sukupolven näytönohjaimet vaativat tehokkaita jäähdytysratkaisuja

04.06.2022 16:16 Muropaketin toimitus

DigiTimesin raportin mukaan taiwanilaiset jäähdytyskomponenttien toimittajat ennustavat tuotteilleen erinomaisia näkymiä vuoden 2022 toiselle puoliskolle. Kyseisenä ajanjaksona julkaistaan myös tehosyöppöjä, uuden sukupolven näytönohjaimia.

Tulevissa uuden sukupolven näytönohjaimissa on tehokkaampaa teknologiaa, joka vaatii myös paljon sähköä. Esimerkiksi Nvidian tulevan GeForce RTX 4090 -näytönohjaimen odotetaan olevan ainakin noin puolet edellistä sukupolvea nopeampi.

Näytönohjaimen TDP-arvo on huhujen mukaan 450 wattia, ja se voi nousta 500 wattiinkin kumppanivalmistajien kustomoiduissa näytönohjaimissa. Kaikki tämä tuottaa paljon lämpöä.

Jäähdytysteknologian asiantuntija Auras Technology sanoo, että se on suunnitellut jäähdytyskammioita tuleviin näytönohjaimiin. Tällaisia on käytetty aiemmin ainakin kannettavissa tietokoneissa ja älypuhelimissa, mutta harvoin erillisnäytönohjaimissa. Tällaiset ratkaisut saattavat yleistyä.

Tuulettimien asiantuntija Sun Max on puolestaan käyttänyt noin kaksi miljoonaa euroa tuulettimien kehitykseen viimeisen vuoden aikana, ja jättänyt satoja patentteja samana ajanjaksona. Kaikki ennakkotiedot ja huhut viittaavat siihen, että jatkossa näytönohjaimissa saatetaan nähdä uudenlaisia, entistä tehokkaampia jäähdytysratkaisuja.

Muropaketin uusimmat