Uusimmat

Japanilaiset testasivat lämmönlevittäjän ja lämpötahnan vaikutusta Skylaken lämpötiloihin

10.08.2015 19:15 Petrus Laine

Japanilainen PC Watch on testannut Intelin viime viikolla julkaiseman Skylake-arkkitehtuuriin perustuvan Core i7-6700K -prosessorin lämmönlevittäjän ja lämpötahnojen vaikutusta prosessorin lämpötilaan. Myös Muropaketti on testannut lämmönlevittäjän vaikutusta prosessorin lämpötilaan Intelin Devil’s Canyon- eli Haswell-arkkitehtuuriin perustuvalla Core i7-4790K -prosessorilla.

PC Watch ajoi testit kaksilla eri asetuksilla: 4,0 GHz:n kellotaajuudella automaatisella käyttöjännitteellä (joka oli tässä tapauksessa 1,280V) ja 4,6 GHz:n kellotaajuudella 1,325V:n käyttöjännitteellä. Testeissä on tulokset täysin vakiomallin prosessorista omine tahnoineen sekä ilman lämmönlevittäjää Prolimatechin PK-3- ja Cool Laboratoryn Liquid Pro -lämpötahnoilla. Prosessoria jäähdytettiin Cryorigin R1 Ultimate -coolerilla ja rasitustestinä toimi Prime95 v28.5:n Small FFTs -testi.

Jo 4,0 GHz:n kellotaajudella trendi on selvä, Liquid Pro vie ja muut vikisee. Vakiona prosessorin lämpötila nousi rasituksessa 74 asteeseen, kun ilman lämmönlevitintä PK-3-tahnalla päästiin 70 asteeseen. Liquid Prolla lämmöt tippuivat selvästi muita alemmas 58 asteeseen. 4,6 GHz:n kellotaajuudella erot vain kasvoivat Liquid Pron hyväksi. Vakiona prosessorin lämpötila nousi 88 asteeseen, ilman lämmönlevittäjää PK-3-tahnalla 84 asteeseen Liquid Pron lämpötilojen jäädessä 68 asteeseen. Lepotilassa lämmönlevittäjän poistolla tai lämpötahnoilla ei ollut vaikutusta lämpötiloihin.

PC Watch, Check the confirmed significance of shell split the TIM at the shell split of [extra edition] Core i7-6700K (Google Translate)