JEDEC kehitti UFS-muistikorttistandardia paremmaksi

13.12.2020 15:20 Muropaketin toimitus

Puolijohdeteollisuuden standardeja kehittävä JEDEC Solid State Technology Association tiedotti kehitysaskeleistaan Universal Flash Storage (UFS) -standardin kehittämisessä. Standardi on koko pitkältä nimeltään JESD220-2B Universal Flash Storage (UFS) Card Extension Standard 3.0.

UFS on tehokas muistikorttistandardi, joka on suunniteltu sellaisiin laitteisiin, joissa virrankulutus on minimoitava. Tällaisiin voivat kuulua esimerkiksi älypuhelimet ja tabletit.

JEDECin mukaan potentiaalisia käyttökohteita ovat myös datan yhtäaikainen tallentaminen useilta korkearesoluutioisilta kameroilta tai toimiminen infojärjestelmien, autoilijoiden tukijärjestelmien (ADAS), navigaatiolaitteiden tai mustien laatikoiden massamuistina.

JESD220-2B kaksinkertaistaa UFS-standardin suorituskyvyn edellisen version 600 megatavusta 1,2 gigatavuun sekunnissa. Standardi tuo mukanaan myös boot-mahdollisuuden, yksinkertaistetumman standardiin kuuluvien ominaisuuksien pois jättämisen sekä niin ikään yksinkertaistetumman tallennusten hallinnan – tähän on päästy minimoimalla loogisten yksiköiden määrä.