UUSIMMAT

Khronos kehittää avointa standardia kaikille VR-laseille

12.12.2016 15:14 | Muropaketin toimitus | 3

khronos-vr-standard-20161211

Khronos lienee Muropaketin lukijoille tutuin avoimista Vulkan-, OpenGL- ja OpenCL-rajapinnoistaan. Yritysjättien yhteenliittymä on luotu aikoinaan hallinnoimaan ja kehittämään nimenomaan avoimuuteen perustuvia standardeja ja rajapintoja.

Khronos on kertonut aloittaneensa avoimen VR-standardin kehittämisen. Tällä hetkellä markkinoilla on useiden valmistajien erilaisia VR-laseja ja kehityskittejä, jotka eivät ole avoimia eivätkä yhteensopivia muiden valmistajien VR-ratkaisujen kanssa.

Khronoksen tavoitteena on saada kaikki VR-lasit ymmärtämään samaa kieltä yhteisen rajapinnan kautta. Yhteenliittymän grafiikkarajapinnoista tuttuun tapaan kukin valmistaja tekisi standardia tukevat ajurit omille VR-laseilleen, jolloin kehittäjien ei tarvitsisi erikseen kehittää tukea useille eri virtuaalilaseille.

Khronoksen lisäksi uutta standardia ovat tukemassa muun muassa AMD, ARM, Epic, Google, Imagination, Intel, LunarG, NVIDIA, Oculus, Razer, Sensics, Valve sekä VeriSilicon.

Keskustelu

Tuollainen avoin standardi on erittäin hyvä asia ja vr:n menestymisen elinehto. Jos markkinoilla olisi lukemattomia viritelmiä, niin ei kenelläkään kehittäjällä olisi aikaa väsätä peliään niille kaikille.

Tässä vain on se että Microsoft on tuomassa sitä omaa edulisempaa VR ratkaisuaan jo markkkinoille ja varmasti yrittää sillä tuodan myös oman VR Apinsa defacto stantardiksi jotnen nämä Muut VR markinoilla toimijat on taas valitettavasti myöhässä tämän yhteisen ryhtiliikeen kanssa niin että sitten kun se Khronoksen VR Api on valmis on jo MS VR Api ehtinyt vallata marklkinat, eli käy just samoin kuin kävin OpenGL vs Directx alkuaikoina.

Muropaketin uusimmat