Uusimmat

Kiina haluaa jatkaa Windows XP:llä

05.12.2013 21:23 Sampsa Kurri

Yli vuosikymmenen ajan markkinoilla olleen Windows XP:n tuki tulee päättymään ensi vuoden huhtikuussa, jolloin luvassa on varmasti mielenkiintoisia, joskin epämieluisia tilanteita, sillä käyttöjärjestelmällä on edelleen satoja miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Peruskuluttajien ohella Windows XP on käytössä vahvasti myös yritysmaailmassa ja varsinkin Kiinassa sillä on miljoonia käyttäjiä.

Kiinalaiselta TechWeb-sivustolta löytyy uutinen liittyen nimenomaan Windows XP:hen ja uutisessa on lainauksia lähteenä käytetyltä Kiinan tekijänoikeusviraston apulaisjohtajalta Yan Xiaohongilta. Xiaohong on huolissaan Kiinan tilanteesta ja siitä, miten Windows 8 on oleellisesti nostanut Windows-tuoteperheen käyttöjärjestelmien hintaa. Hänen mukaansa kiinalaisista merkittävä osa ei kykene päivittämään käyttöjärjestelmäänsä tuoreempaan Windowsiin ja Windows XP:n tuen lopettaminen luo tietoturvauhan kuluttajille.

Kiinassa piratismi rehottaa pahasti ja samalla Xiaohong näkee Windowsien hinnoittelun ongelmallisena. Piraattiversioihin on alettu kohdistaa entistä enemmän painostusta, mutta Windowsien korkea hintataso viitoittaa sille tielle, että moni kuluttaja joko jää käyttämään Windows XP:tä tai hankkii uudemman Windows-version piraattiversiona.

Uutisoimme eilen Net Market Sharen tilastoista marraskuulta, joiden mukaan Windows XP:n osuus käyttöjärjestelmämarkkinoilla on edelleen 31,22 prosenttia. Windows 7:n osuus on 46,64, Windows 8:n 6,66 ja Windows 8.1:n 2,64 prosenttia.

TechWeb, Copyright Office: Microsoft sale Win7 and XP service termination affect China copyrighted software (Google Translate)