Uusimmat

Kiinalainen piirivalmistaja SMIC: puhelimien ja tietokoneiden kysyntä on romahtanut

22.05.2022 16:15 Muropaketin toimitus

Kiinan suurin siruvalmistaja Semiconductor Manufacturing International Co. sanoi, että matkapuhelimien, tietokoneiden ja kodinkoneiden kysyntä on laskenut ”kuin lehmän häntä”, eikä kysyntä osoita elpymisen merkkejä.

SMIC:n toimitusjohtaja Zhao Haijun sanoi, että Venäjän ja Ukrainan välinen sota sekä Kiinan koronasulku on vähentänyt merkittävästi kulutuselektroniikan ja kodinkoneiden kysyntää.

Toimitusjohtajan mukaan älypuhelimia toimitetaan tänä vuonna ainakin 200 miljoonaa kappaletta vähemmän. SMIC:n mukaan lasku koskee erityisesti kiinalaisia älypuhelimia, jotka on suunnattu kiinalaisille markkinoille. Kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavat älypuhelinvalmistajat selviävät SMIC:n mielestä vähemmillä negatiivisilla vaikutuksilla liiketoimintaansa.

SMIC:n tehtaat ovat edelleen sataprosenttisesti käytössä, sillä yritys on kohdentanut valmistusta piireihin, joista on edelleen suuri pula. Tällaisia ovat ainakin virranhallintapiirit ja mikrokontrollerit. Zhao sanoi myös, että pitkään kestäneet piirien toimitusvaikeudet ovat päättymässä.

Hänen mukaansa valmistuskustannukset ovat nousseet, joten he neuvottelevat parhaillaan asiakkaiden kanssa hintojen nostamisesta. Valmistuskustannusten nousu johtuu muun muassa sähkön, veden ja raaka-aineiden hinnan noususta. Kustannusten nousu heijastunee jossain vaiheessa myös lopputuotteiden hintoihin.

LUE MYÖS: TSMC aikoo korottaa asiakkaidensa hintoja – vaikuttanevat myös kuluttajahintoihin