UUSIMMAT

Kiinalainen yritys kehitti Nvidia GeForce GTX 1080 -tasoisen näytönohjaimen

19.09.2021 09:08 | Muropaketin toimitus

Kiinalaiset tietotekniikkayritykset ovat yrittäneet vuosia kehitellä tehokkaita grafiikkapiirejä. Nyt kiinalainen Jingjia Micro on onnistunut luomaan osapuilleen Nvidia GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen suorituskykyyn pystyvän grafiikkapiirin.

Grafiikkapiiri on ollut kehityksessä jo pitkään. Kolme vuotta sitten Jingjia Micro kertoi kehittävänsä tehokasta erillisnäytönohjainta – noihin aikoihin he olivat julkaisseet ensimmäisen Kiinassa kehitetyn grafiikkapiiriin.

Erillisnäytönohjaimia on tulossa kaksi eri mallia. Ensimmäinen on edullisempi JM9231, jota voi verrata GeForce GTX 1050 ja Radeon RX 560 -näytönohjaimeen. JM9271 puolestaan pyrkii haastamaan GeForce GTX 1080- ja Radeon RX Vega 64 -näytönohjaimet. Tehokkaammassa mallissa on 16 gigatavua HBM-muistia ja 8 teraflopsia laskentakykyä. TDP-arvo on 200 wattia.

Molemmat mallit ovat vielä kehityksessä, ja niitä täytyy testata enemmän ennen testierien valmistusta. Näytönohjaimien DirectX tai Vulkan API -tuesta ei ole vielä varmuutta. Jos ne puuttuvat, se rajoittaisi ohjaimien soveltuvuutta pelikäyttöön.