Uusimmat

Kiinalaiset hakkerit lymyilevät Yhdysvaltain kriittisessä infrastruktuurissa – tavoitteena iskeä tulevissa kriiseissä

Kuva: @ Pixabay

28.05.2023 09:45 Muropaketin toimitus

Volt Typhoon -nimisellä ryhmällä on yhteyksiä Kiinan hallintoon.

Microsoft on jäljittänyt Volt Typhoonin haitallisia edesottamuksia verkossa. Ryhmä on päässyt hakkeroimaan Yhdysvaltain ”kriittistä infrastuktuuria”.

Hakkerointia ja vakoilua on toteutettu esimerkiksi sellaisten laitteiden kautta, jotka ovat olleet jo valmiiksi saastuneita haittaohjelmista. Näin Volt Typhoonin toimintaa on ollut vaikea havaita.

Toimintatapana on ollut myös käyttää hyödyksi kotien ja toimistojen reitittimiä, joiden kautta on päästy käsiksi saastuneisiin tietokoneisiin.

Kiinan hallintoon yhteydessä olevan Volt Typhoonin toiminnassa on panostettu juuri piilossa pysymiseen, joka on näkynyt heidän käyttämissään hakkerointitekniikoissa.

Hakkerointikampanjan tavoitteita on ollut ainakin vakoilu ja tiedon keruu. Microsoftin tutkijoiden mukaan kampanjan myötä Kiina voi myös kehittää tapoja vahingoittaa Yhdysvaltain ja Aasian maiden viestintäinfrastruktuuria mahdollisissa tulevaisuuden kriiseissä.

LUE MYÖS: Kiinalainen piirivalmistaja esitteli ylpeänä uutta ja tehokasta suoritinta – epäillään Intelin vanhaksi prosessoriksi

Muropaketin uusimmat