UUSIMMAT

Kiinalaiset houkuttelevat siruvalmistaja TSMC:n työntekijöitä leipiinsä – palkka jopa 2,5 kertaa suurempi

17.08.2020 20:25 | Muropaketin toimitus

Kiinan hallituksen tukemat kaksi puolijohdevalmistajaa ovat houkutelleet tänä vuonna taiwanilaiselta, kehityksen kärjessä olevalta TSMC-piirivalmistajalta yli 50 työntekijää palkkalistoilleen. Tarkoituksena on nopeuttaa kiinalaisen siruvalmistuksen kehitystä.

Sekä Quanxin Integrated Circuit Manufacturing että Wuhan Hongxin Semiconductor Manufacturing Co ovat melko uusia yrityksiä – ne perustettiin vuonna 2017. Kumpikaan niistä ei tuota vielä kilpailukykyisiä tuotteita, mutta molemmat yritykset ovat saaneet Kiinan valtiolta miljardien eurojen edestä tukea kehityksen varmistamiseksi. Molempia johtaa entinen TSMC:n johtoportaassa ollut henkilö.

Yritysten tämän hetkisenä strategiana näyttääkin olevan ulkopuolisten kykyjen palkkaus. Lisäksi he ovat perustaneet tuotekehitysyksikön TSMC:n tehtaan viereen Taiwaniin.

Tuntemattoman lähteen mukaan yritykset ovat tarjonneet jopa 2,5 kertaa suurempaa palkkaa kuin TSMC. Lisäksi TSMC:ltä loikanneille on luvattu bonuksia. Kokonaisuudessaan työntekijöitä on haalittu TSMC:ltä yli 100.

Nimeämätön piiriteollisuuden johtotehtävissä oleva henkilö kommentoi, että aasialaisten hallitusten – Taiwan mukaan luettuna – täytyy kehitellä hyviä keinoja pitää kyvykkäät työntekijät töissään. Hän muistutti, ettei työntekijöiden voi olettaa olevan ikuisesti uskollisia, jos heille ei tarjota tarpeeksi kannustimia ja mahdollisuuksia.

TechSpotin arvion mukaan ainakaan Wuhan Hongxin Semiconductor Manufacturing Co ei kykene vielä kovin kehittyneisiin valmistusprosesseihin. Siltä odotetaan tulevan 14 nanometrin tuotteita Kiinan markkinoille vuonna 2022.

Muropaketin uusimmat