Kiinalaiset valmistajat aloittivat SSD-asemien valmistuksen uutta kryptovaluuttaa varten

21.04.2021 08:45 | Muropaketin toimitus

Chia Coin kasvattaa suosiotaan, jonka vuoksi SSD- ja HDD-asemien suosion uskotaan räjähtävän – aiheuttaen näin myös pulaa tallennuskapasiteetista. Kiinalaiset valmistajat ovat aloittaneet tilanteen vuoksi kryptovaluutan louhintaan tarkoitettujen SSD-asemien valmistuksen.

Kerroimme aiemmin Chia Coinin perustuvan louhimisessa tallennuskapasiteetin hyödyntämiseen. Enimmäkseen louhiminen tulee tapahtumaan nopeiden ja tallennuskapasiteetiltaan suurien HDD-asemien ja datakeskuskäyttöön tarkoitettujen SSD-asemien avulla. Ainakin aiempien tietojen mukaan tavalliset kuluttajille tarkoitetut SSD-asemat saattaisivat olla kehnoja Chia Coinin louhintaan niiden heikomman kestävyyden vuoksi.

Chia Coin on jo vaikuttanut SSD- ja HDD-asemien saatavuuteen, sillä jälleenmyyjillä on ollut vaikeuksia saada tallennuskapasiteetiltaan suuria asemia. Ainakin 8 teratavun HDD-asemat loistavat poissaolollaan ja kohta mahdollisesti myös pienemmät asemat.

Ainakin kiinalainen valmistaja Jiahe Jinwei aikoo panostaa kryptovaluutan louhimiseen pyhitettyjen SSD-asemien massavalmistukseen. On mahdollista, että ne myydään suoraan louhijoille, eivätkä ne näe jälleenmyyjien hyllyjä lainkaan.

Massavalmistuksen toivoisi vaikuttavan siten, että asemia riittäisi tavallisille käyttäjille. Wccftech kuitenkin odottaa, että tallennuskapasiteetin hinta nousee merkittävästi tulevien kuukausien aikana.