Uusimmat

Kingpin ylikellotti GeForce GTX 780 Ti:n yli 1,9 GHz:iin

10.12.2013 21:13 Petrus Laine

Yhdysvaltalainen ylikellottaja ja EVGA:lla työskentelevä Vince ”Kingpin” Lucido on tehnyt uuden maailmanennätyksen GeForce GTX 780 Ti -näytönohjainten ylikellotuksessa käyttäen toistaiseksi julkaisematonta nimikkonäytönohjaintaan eli EVGA GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Editionia. Samalla Kingpin rikkoi myös 3DMark FireStrike Extreme -testin yhden näytönohjaimen ennätystuloksen. Aiempi ennätys 8109 pistettä oli myös Kingpinin nimissä ja ajettu GeForce GTX Titanilla.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Kingpin sai ylikellotettua GK110-grafiikkapiirin 1933 megahertsiin käyttämällä jäähdytykseen nestemäistä typpeä ja nostamalla grafiikkapiirin käyttöjännitteen omien sanojensa mukaan ”tarpeeksi korkealle”. EVGA Precision -ohjelma näyttää grafiikkapiirin jännitteeksi vain 1,212 volttia, mutta se on todellisuudessa ollut huomattavasti korkeampi eli todennäköisesti +1,5 volttia. Näytönohjain ei ollut modifioitu testejä varten, joten se tarjoaa oletettavasti vakiona erittäin vahvan virransyötön, kattavat jännitesäädöt ja ei Power Target -rajoitusta extreme-ylikellottamiseen. Näytönohjaimen GDDR5-muistit toimivat testeissä 1950 megahertsin nopeudella.

Testikokoonpanossa oli lisäksi käytössä LN2-jäähdytetty kuusiytimisen Xeon E5-1660 prosessori, joka oli ylikellotettu 5 GHz:iin ja tuloksena oli 8439 pistettä 3DMark FireStrike Extreme -testissä. Testiä ei kuitenkaan ole toistaiseksi lähetetty tai vaihtoehtoisesti hyväksytty HWBot.org-sivustolle.

Tom’s Hardware, GeForce GTX 780 Ti Overclocked to 1,9 GHz by K|NGP|N

ocaholic, EVGA GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition benchmarked