UUSIMMAT

KitGuru: Toshiba-Samsung on lopettanut optisten asemien valmistuksen

23.05.2016 14:42 | Juha Kokkonen

samsung-optical-drive-230516

KitGuru-sivuston saamien tietojen mukaan Toshiba-Samsung Storage Technology (TSST) on lopettanut optisten asemien valmistuksen. KitGurun tieto on peräisin kahdelta TSST:llä työskentelevältä lähteeltä, mutta TSST ei ole virallisesti vahvistanut asiaa.

Varmistaakseen saamansa tiedot KitGuru on haastatellut kilpailevan Liteonin myyntijohtajaa Mike Huangia, joka on vahvistanut TSST:n asemien valmistuksen loppuneen huhtikuun puolivälissä. Sen seurauksena Liteonille on satanut massiivinen määrä uusia asematilauksia. Huangin mukaan Liteon pyrkii kasvattavaan markkinaosuuttaan aggressiivisesti noin 50 %:iin.

KitGuru oli lisäksi yhteydessä Asukseen, joka käyttää TSST:n tekniikkaa omalle nimelleen brändätyissä optisissa asemissa. Asus ei halunnut ottaa kantaa asiaan, mutta lupasi pysyvänsä myös tulevaisuudessa optisten asemien markkinoilla.

Vuonna 2004 Samsungin ja Toshiban yhteistyönä perustama TSST on valmistanut CD-, DVD- ja Blu-ray-asemia Samsungin brändin alla. Lisäksi yritys on valmistanut brändäämättömiä optisia asemia Samsungin ja Toshiban kannettaviin tietokoneisiin. Jos tiedot TSST:n optisten asemien valmistuksen loppumisesta pitävä paikkaansa, jäljelle jää suurista valmistajista ainoastaan LG-Hitachi sekä Liteon.

Muropaketin uusimmat