Kohtako saa silmälasien kokoiset virtuaalilasit? Tutkijat löysivät tavan pienentää tuotetta

13.08.2022 17:17 Muropaketin toimitus

Virtuaalitodellisuutta on haluttu tuoda kuluttajien käyttöön jo vuosien ajan. Edelleen tekniikka on kuitenkin vain harvojen käytössä.

Stanfordin yliopiston ja Nvidian tutkijat ovat yrittäneet löytää kevyempää lähestymistapaa virtuaalilaseihin. He ovatkin onnistuneet saamaan aikaiseksi VR-lasit, jotka näyttävät tavallisilta silmälaseilta.

– Suuri este VR-tekniikan laajalle leviämiselle on olemassa olevien VR-näyttöjen iso koko ja siihen liittyvä epämukavuus, tutkimuksessa sanotaan.

Tutkijaryhmä kutsuu VR-tekniikkaansa ”holografisiksi laseiksi”. Lasit käyttävät tavallista ohuempaa, 2,5 millimetriä paksua optiikkaa.

Tutkijaryhmän prototyypissä käytetään ”pannukakkulinssejä”. Lasit kokonaisuudessaan ovat aikaisempia virtuaalilaseja pienemmät, ja myös resoluution pitäisi olla ”rajoittamaton”. Myös näkökenttä on laaja, ja se voi olla jopa 200 astetta.

Uuden VR-tekniikan etuna on sen pieni koko, ja  prototyyppilasit painavatkin vain 60 grammaa. Se on iso ero verrattuna nykyisiin osapuilleen 500 grammaa painaviin tuotteisiin, joita on tarjolla muun muassa Metalta, HTC:ltä ja Samsungilta. Alla video.

Muropaketin uusimmat