UUSIMMAT

Kolink julkaisi isokokoisen Big Chungus -kotelon

18.01.2020 08:58 | Muropaketin toimitus | 1

Kolinkin uudessa kotelossa ei ole lasipinnoissa säästelty. Rakenteeltaan avoin Big Chungus -täystornikotelo on Kolinkin suurin ja kiistatta myös persoonallisin kotelo. Siihen sopivat myös isommat E-ATX -emolevyt.

Kolinkin uusi isokokoinen kotelo on selkeästi suunniteltu erityisesti itse rakennetun vesijäähdytyskokoonpanon esittelyä varten. Kotelon molemmat kyljet, etuosa ja katto ovat kaikki karkaistua lasia. Kotelon runko on terästä.

Näyttävyyden varmistamiseksi kotelon mukana toimitetaan viisi RGB-valaistua 120 millimetrin tuuletinta. Lisäksi koteloon on asennettu valmiiksi kaksi ARGB-värinauhaa. Valaistuksen säätö onnistuu mukana toimitettavalla kaukosäätimellä tai ohjelmallisesti, jos ohjaimen kytkee emolevyyn.

Kotelon ulkomitat ovat 668 x 336 x 651 millimetriä. Painoa kotelolla on noin 16 kg. Sisätilat sallivat asennettavaksi E-ATX-, ATX-, mATX- tai Mini-ITX -emolevyn. Näytönohjaimelle on asetettu 335 millimetrin pituusrajoitus ja prosessoricoolerille 175 millimetrin korkeusrajoitus.

Kotelossa on paikat lisäksi vielä yhteensä viidelle lisätuulettimelle pohjassa ja katossa. Vesijäähyjen radiaattoreita mahtuu pohjaan ja eteen enintään 360 millimetrin koossa ja katossa on paikka 240 millimetrin radiaattorille.

Kiintolevyille on neljä paikkaa, joista kaikkiin sopii 2,5 tuuman kiintolevyt ja kahteen myös 3,5-tuumaiset kiintolevyt. Kotelon I/O-paneeli on sijoitettuna kotelon punaiseen jalustaan. Siinä on C-tyypin USB 3.1 -liitäntä, kaksi USB 2.0 -liitäntää sekä 3,5 millimetrin ääniliitännät.

Uuden täystornikotelon toimitukset ovat alkaneet. Big Chungus Showcase -kotelon suositushinta kotimaan markkinoilla on 249,90 euroa.

Keskustelu

En käsitä mitä järkeä nykyisessä kotelosuunnittelussa on, ne ovat painavia, suhisevia, tukkoisia pömpeleitä, joihin ei mahdu mitään. Olen nyt haeskellut jo jonkin aikaa koteloa, johon mahtuu 12 kpl 3,5" levyjä + 4 kpl 2,5" levyjä ja jossa on selkeä ilmankierto edessä olevalta helposti vaihdettavalta suodattimelta taakse ja ylös. Kaiken maailman tukkoisia pömpeleitä on pilvin pimein, satojen joukosta olen löytänyt yhden käytännöllisen vaihtoehdon, jolla tuollaisen kokoonpanon saa toteutettua ilman metalliverstasta. Ja siinäkin joutuu hieman kikkailemaan.

Muropaketin uusimmat