Uusimmat

Kooste: CES 2020 -messuilla nähtiin runsaasti pelinäyttöjä – 240 hertsiä on nyt normi ja 360 hertsiä seuraava askel

12.01.2020 18:21 Joonas Koivisto

Näyttöteknologia ottaa uusia harppauksia eteenpäin ja pelinäytöt olivat viime vuoden tapaan jälleen isosti esillä CES-messuilla. Eteenpäin mennään niin kuvanlaadun ominaisuuksissa kuin ruutujen päivitystaajuudessa.

Kenties eniten julkistuksista huomiota herätti Asuksen ja Nvidian yhteistyönä suunnittelema 360 hertsin pelinäyttö. Näitä pelinäyttöjä on tulossa muitakin ja Nvidia on suunnitellut G-Sync -ruudunpäivitystasausta tämänlaisia näyttöjä varten.

360 hertsiä kuulostaa todella nopealta ruudunpäivitysnopeudelta, kun varmasti iso osa pelaa vielä 60 hertsin näytöillä ja monet vasta päivittävät 144 hertsin näyttöihin. Jälkimmäiset alkavatkin nyt olla jo suhteellisen edullisia. Kenties tämä viittaa siihen, että 240 hertsin näytöt tulevat laskemaan hinnassa hieman nopeammin kuin 144 hertsin näytöille kävi.

Toinen vallitseva teema oli kilpailu kaarevien näyttöjen saralla. Samsung on mielestään löytänyt optimaalisen näytön kaarevuuden, joka on uusissa Odyssey-näytöissä 1000R. Uudet Odyssey-sarjan näytöt ovat 240 hertsiä nopeudeltaan.

Myös MSI on julkaisemassa 1000R kaarevan näytön: Optix MAG342CQR. Yhtiö esitteli myös pienen HMI-lisänäytön sisältävää Optix MEG381CQR pelinäyttöä ja 240 hertsin Optix MAG251RX -pelinäyttöä.

Myöskään isoja talutelevisioita haastavia pelinäyttöjä ei ole unohdettu. ViewSonic on julkaisemassa OLED-paneelilla ja monila muilla huipputason ominaisuuksilla varustellun uuden 55 tuuman pelinäytön.

Tällainen 55 tuuman malli löytyy myös Acerin uusien näyttöjen joukosta. Acer esitteli vielä vain 144 hertsin näyttöjä.

Talkoisiin osallistui myös Gigabyte, jolta nähtiin kolme uutta näyttöä. Pieni poikkeus aiempaan on, että näitä myydään vain Gigabyten nimellä eikä Aorus-merkin alla. Gigabyte ei nyt esitellyt 240 hertsin näyttöjä, mutta Aorus nimen alle näitä on julkaistu jo aiemmin.

Dellin omistama Alienware julkaisi 240 hertsin Alienware 25 -pelinäytöstä uuden version.

Uutena pelurina pelinäyttöjen markkinoille liittyy Adata, jonka XPG Photon -näyttö on mielenkiintoisesti suunniteltu toimimaan natiivisti kahdella eri resoluutiolla. Alemmalla Full HD -tarkkuudella näytön päivitystaajuus on 240 hertsiä.

Joonas Koivisto

Muropaketin uusimmat