Uusimmat

Kotimainen IoT-monitoimimajakka RuuviTag Kickstarteriin 30. päivä tätä kuuta

10.05.2016 14:51 Petrus Laine

RuuviTag

Kotimainen Ruuvi on viemässä esineiden internet -majakkansa Kickstarteriin. Bluetooth 4.2 -standardia tukeva RuuviTag-majakka on täysin avoin sekä piirustuksiltaan että ohjelmistoiltaan, ja se on pakattu täyteen erilaisia sensoreita.

RuuviTag-majakka kykenee toimimaan standardien mukaisena Eddystone- ja iBeacon-majakkana, jonka lisäksi sitä voi käyttää esimerkiksi sääasemana, kiitos lämpö-, kosteus-, ilmanpaine- ja kiihtyvyysantureiden. Yhtiön omien ideoiden mukaan sitä voisi käyttää sääaseman lisäksi esimerkiksi varashälyttimenä pyörässä, ja avoimen arkkitehtuurin vuoksi todellinen raja erilaisille sovelluksille on vain käyttäjän mielikuvituksessa.

RuuviTag on varustettu Nordic Semiconductorin nRF52832-järjestelmäpiirillä, jonka sisältä löytyy ARM:n Cortex-M4F-prosessori, 512 kt Flash-muistia ja 64 kt RAM-muistia. Järjestelmäpiiri tukee NFC-A-tageja ja Bluetooth Smart-, ANT- ja Gazel-protokollia. Mukana on lisäksi STMicroelectronicsin kolmiakselinen LIS3DH-kiihtyvyysanturi ja Boschin BME 280 -monitoimianturi. RuuviTag tukee 1000 mAh:n CR2477 ja 600 mAh:n CR2450 Li-ion-akkuja ja sen luvataan toimivan -40 – +85 celsiusasteen lämpötiloissa. Halkaisijaltaan 45 millimetrin majakassa on lisäksi kaksi painiketta, kaksi LED-valoa ja sen kantamaksi luvataan maksimissaan 100 metriä.

RuuviTagin Kickstarter-joukkorahoituskampanja alkaa 30. päivä kuluvaa kuuta.