Kryptoista on tulossa vääjäämättömästi arkipäivää – Paypal ottaa käyttöön maksamisen digitaalisilla valuutoilla

03.04.2021 18:35 | Muropaketin toimitus

Kryptovaluutat ovat hiljalleen tekemässä tuloaan osaksi normaalia maksamista. Ensimmäisiä isoja merkkejä tästä on se, että Paypal ja Tesla hyväksyvät digitaaliset valuutat maksuvälineinä.

Jos lompakosta löytyy kryptovaluuttaa, bitcoineilla voi nykyään ostaa vaikkapa Teslan. Nyt myös Paypal hyväksyy kryptovaluutat maksuvälineinä entistä laajemmin.

Kerroimme viime lokakuussa Paypalin ottaneen käyttöön mahdollisuuden ostaa ja säilyttää Bitcoin, Ethereum ja Bitcoin Cash -kryptovaluuttoja. Jo tuolloin oli myös mahdollista käyttää niitä maksamiseen muille Paypal-tileille.

Nyt kryptovaluutat ovat ottaneet aimo harppauksen eteenpäin, sillä Paypaliin on tulossa mahdollisuus maksaa ostoksensa verkkokaupoista kryptovaluutalla. Sen nimi on ”Checkout with Crypto”. Ominaisuus on ainakin ensi alkuun tarjolla vain Yhdysvalloissa. Jotta maksu toimisi, Paypal-lompakossa täytyy tietysti olla kryptovaluuttaa. Jos lompakossa on useampia kryptovaluuttoja, palvelu kysyy maksuvaiheessa, mitä niistä käytetään. Kaikkiaan Paypalia maksutapana käyttäviä yrityksiä on 29 miljoonaa.

Kryptovaluutat ovat tekemässä myös pienemmässä muodossa läpimurtoa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, jossa voi käyttää Sylo Smart Wallet -kryptovaluuttalompakkoa maksamiseen Coca-Cola-automaateissa. Kryptovaluutta XRP puolestaan pyrkii mukaan pankkien välisten maksusiirtojen välittämiseen.