UUSIMMAT

Kryptomarkkinat uhkaavat seuraavaksi HDD- ja SSD-levyjen riittävyyttä – uusi kolikko uhkaa tyhjentää varastot

20.04.2021 08:23 | Muropaketin toimitus

Kryptovaluuttojen louhintabuumi on ollut yksi tekijä näytönohjaimien riittämättömyydessä. Louhijat ovat ostaneet kortteja niin paljon, ettei osa pelaajista ole saanut näytönohjainta, tai on joutunut ainakin odottamaan sellaista pitkään. Ongelma uhkaa levitä nyt muihinkin komponentteihin.

Uusi kryptovaluutta Chia Coin nostaa päätään. Kolikon erityispiirteenä se vaatii paljon tallennustilaa, sillä kolikkoa louhitaan tallennuskapasiteetin avulla.

Tallennuskapasiteetin tarve on johtanut siihen, että HDD- ja SSD -asemien riittävyys voi olla jatkossa vaakalaudalla. Kiinalaiset louhijat ostavat jo nyt asemia huolestuttavia määriä, vaikkei kolikkoa ole vielä edes listattu myyntiin.

Chian louhinnassa suoritetaan isoja määriä luku- ja kirjoitusoperaatioita, ja lisäksi tilaa täytyy olla paljon. Laitteen kestävyys on tärkeä tekijä, joten tavalliset SSD-asemat eivät louhijoita kovinkaan paljon kiinnosta. Tähtäimessä ovat ensisijaisesti HDD-asemat ja datakeskuskäyttöön tarkoitetut SSD-asemat.

Wccftechin mukaan Chian kehittämisen motivaationa on ollut luoda Bitcoiniin verrattuna ympäristöystävällisempi kryptovaluutta. Tämän takia kolikon kehittäjä Bram Cohen olisi päätynyt tallennuskapasiteetin hyödyntämiseen louhinnassa. Cohen tunnetaan myös BitTorrentin luojana.

Muropaketin uusimmat