Kryptopörssi Bitfinex tarjoaa rikollisille 25 prosentin palkkiota – haluavat takaisin 120 000 varastettua bitcoinia

09.08.2020 20:06 | Muropaketin toimitus

Kryptopörssi Bitfinex on yrittänyt selvittää neljä vuotta, kuka tai ketkä varastivat pörssistä 120 000 bitcoinia. Nyt he kaipaavat apua kryptovaluuttayhteisöltä.

Varkaus tapahtui elokuun alussa, mutta jo vuonna 2016. Tuolloin hakkerit pääsivät murtautumaan Bitfinexin järjestelmään ja suorittivat 2072 luvatonta valuutansiirtotapahtumaa. Bitcoineja varastettiin tarkalleen 119 755 kappaletta – tuolloin kolikoiden rahallinen arvo oli noin 59 miljoonaa euroa. Nykyisin arvo olisi uskomattomat noin 1,1 miljardia euroa – eipä siis ihme, että pörssi haluaisi digitaaliset lanttinsa takaisin.

Pörssi tiedotti, että sellainen henkilö, joka auttaa heitä saamaan yhteyden varkauden tehneeseen kyberrikolliseen tai -rikollisiin saa viisi prosenttia kaikista palautetuista bitcoineista. Mikä erikoisinta, pörssi tarjoaa rikoksen tehneille henkilöille 25 prosenttia palautetusta määrästä, mikäli he palauttavat kolikot omatoimisesti.

Bitfinex on työskennellyt alusta saakka lainvalvojien kanssa, mutta he ovat saaneet neljän vuoden aikana takaisin vain 28 varastettua bitcoinia.