Kryptopörssi Robinhood irtisanoo 23 prosenttia henkilöstöstään – tilanne surkea vuoden takaiseen verrattuna

07.08.2022 09:19 Muropaketin toimitus

Moni on menettänyt rahansa kryptovaluuttojen arvon romahdettua. Turvassa eivät ole edes kryptovaluuttapörssit, jonka todistaa todeksi viimeisimpänä Robinhood.

Yhdysvaltalainen Robinhood eroaa useimmista kryptovaluuttapörsseistä siten, että siellä voi käydä kauppaa myös perinteisillä osakkeilla. Nykyinen kryptomarkkinatilanne on kuitenkin vaikuttanut Robinhoodiinkin, sillä yritys aikoo irtisanoa lähes neljänneksen henkilöstöstään.

Toimitusjohtaja Vlad Tenev sanoi irtisanomisuhan alla olevan kaikkien toimintojen työntekijöitä, mutta erityisesti markkinoinnin ja projektien hallinnoinnin parissa työskenteleviä.

– Osana laajempaa yrityksen uudelleenjärjestelyä General Manager -rakenteeksi ilmoitin juuri, että vähennämme henkilöstöämme noin 23 prosenttia, Tenev ilmoitti.

Robinhoodin tuotepäällikkö Aparna Chennapragada eroaa osana rakenneuudistusta. Chennapragada liittyi yritykseen Googlesta maaliskuussa 2021.

Robinhood julkaisi vastikään vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen tulostietonsa. Yrityksen kokonaistulot olivat tipahtaneet 44 prosenttia vuoden takaiseen vastaavaan neljännekseen verrattuna.

Vielä huhtikuussa Robinhood sanoi aikovansa vähentää yhdeksän prosenttia kokopäiväisestä henkilöstöstään, mutta Tenevin mukaan tämä ei riittänyt. Tilannetta ei varmasti auta, että markkinoita valvova elin New York State Department of Financial Services antoi Robinhoodille 30 miljoonan dollarin sakot. Syynä oli rahanpesuun  ja kyberturvallisuuteen liittyvien säädösten rikkominen.

Monet yritykset ovat joutuneet lomauttamaan tai irtisanomaan työntekijöitään viime viikkoina. Tesla irtisanoi lähes 200 Autopilot-työntekijää ja Shopify 10 prosenttia työvoimastaan.

Muropaketin uusimmat