UUSIMMAT

Kryptovaluutan louhijat pakenivat Kiinasta – suurin pesäpaikka on nyt Yhdysvallat

16.10.2021 20:11 | Muropaketin toimitus

Kiina vaikuttaa tasaisin väliajoin kiristävän suhtautumistaan kryptovaluuttoihin. Yksi tällainen toimenpide oli kryptovaluutan louhimisen kieltäminen aiemmin tänä vuonna.

Kieltopolitiikka on johtanut siihen, että kryptovaluuttaa Kiinassa louhineet tahot ovat joutuneet poistumaan maasta louhintalaitteineen. Kiinan osuus Bitcoinien louhinnasta onkin laskenut Cambridge Bitcoin Electricity Consumption -indeksin perusteella lähelle nollaa. Vielä syyskuussa 2019 kiinassa louhittiin kolmannes kaikista Bitcoineista.

Suosituimmaksi majapaikaksi louhijoille on valikoitunut Yhdysvallat, sillä tällä hetkellä louhinnasta 35,4 prosenttia tapahtuu rapakon takana. Seuraavana on Kazakstan 18,1 prosentin siivulla Venäjän seuratessa 11 prosentilla.

Kiina kielsi vastikään myös kaiken kaupankäynnin kryptovaluutoilla. Venäjällä sen sijaan virallinen kanta on sallivampi. Vladimir Putin sanoi hyväksyvänsä kaupankäynnin kryptovaluutoilla.

Kiinan keskuspankki on eri linjoilla Putinin kanssa, sillä heidän mielestään kryptovaluutat lisäävät markkinahäiriöitä, rahanpesua, laitonta rahankeruuta, petoksia, pyramidihuijauksia sekä muita laittomuuksia. Kiina on huolimatta nuivasta suhtautumisestaan kryptovaluuttoihin edelleen kiinnostunut lohkoketjuteknologioista, ja maassa kehitetään niihin perustuvia sovellutuksia.