Kryptovaluuttaa louhivat haluavat nyt GeForce-näytönohjaimellisia kannettavia – yhdellä tietokoneella voi tienata tuhansia

09.02.2021 13:14 | Muropaketin toimitus

Nvidian GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimia on päätynyt valtavia määriä kryptovaluuttojen louhijoille. Nyt louhijoiden katseet ovat kääntyneet jo kannettaviin tietokoneisiinkin.

GeForce RTX 3000 -näytönohjaimia ei ole ollut kovinkaan hyvin saatavilla, joten louhijat ovat kääntäneet viime aikoina katseensa kannettaviin tietokoneisiin. Wccftech kertoo kiinalaisten louhijoiden ostavan nyt GeForce-näytönohjaimilla varustettuja kannettavia tietokoneita.

Onkin mahdollisesti odotettavissa, että myös kannettavien saatavuus heikentyy louhijoiden innokkuuden vuoksi. Kannettavia tietokoneita ovat ostaneet etenkin kiinalaiset kryptovaluuttojen louhijat.

GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimella varustetut kannettavat tietokoneet eivät ole halpoja, mutta tämän hetkisen kryptobuumin vuoksi ne käyvät hyvin kaupaksi. Yksittäinen louhija saattaakin valjastaa louhimispuuhissaan käyttöönsä kymmeniä kannettavia.

TechARP laski, että GeForce RTX 3060 -näytönohjaimella varustetulla kannettavalla voi esimerkiksi nykyisellä Ethereumin arvolla louhia Kiinassa paikallisella sähköhinnoittelulla vuodessa noin 3000 euroa. Täytyy toki muistaa, että usein kryptovaluuttojen arvot nousevat lujaa ylös, mutta saattavat myös laskea samaan tapaan.