UUSIMMAT

Kuinka paljon näytönohjaimia on mennyt kryptovaluutan louhijoille? Tilasto julki

17.06.2021 08:12 | Muropaketin toimitus

Yksi syy näytönohjainten huonoon saatavuuteen on ollut niiden suosio kryptovaluutan louhijoiden keskuudessa. Jon Peddie Research kertoi nyt tilastoista tarkemmin.

Jon Peddie Researchin tietojen mukaan 25 prosenttia toimitetuista näytönohjaimista päätyi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana louhijoille – tämä vastaa noin 700 000 tehokasta näytönohjainta ja noin 412 miljoonaa euroa.

Mutkia suoriksi laittamalla voisikin sanoa, että joka neljäs pelaaja on jäänyt ilman uuden sukupolven näytönohjainta louhinnan vuoksi. Määrä voi olla suurempikin hintojen nousun vuoksi.

Nvidia ja AMD ovat ottaneet toisiinsa verrattuna erilaisen suhtautumistavan kryptovaluutan louhintaan. Nvidia on luonut oman tuoteperheensä louhijoiden käyttöön, jonka pitäisi mahdollistaa useammalle pelaajalle uuden näytönohjaimen hankkiminen. AMD puolestaan ei ole ilmoittanut, että se aikoisi suunnitella kortteja pelkästään louhijoiden käyttöön.

Näytönohjainten hurja kysyntä ja toimitusvaikeudet ovat johtaneet hintojen nousuun ja huonoon varastotilanteeseen. Kerroimme aiemmin, että Nvidian muutokset valmistuksen priorisoinnissa saattavat helpottaa tilannetta.