Uusimmat

Kuluttaja-asiamies ja Microsoft neuvotteluratkaisuun Windows 10:stä – eroon pakkomainonnasta

02.02.2018 11:32 Muropaketin toimitus

Microsoft toiminta vuonna 2016 aiheutti närää sen ujutettua Windows-käyttäjien koneille ilman erillistä hyväksyntää Windows 10:n hankintatyökalun osana suositeltua käyttöjärjestelmäpäivitystä. Nyt Microsoft on luvannut lopettaa vastaavan pakkomainonnan Suomessa.

Windows 10:n hankintatyökalusovelluksen myötä käyttäjille esitettiin mainosmaisia viestejä Windows 10 -käyttöjärjestelmästä. Uuteen käyttöjärjestelmäversion päivittäminen saattoi myös vaihtaa sovelluksia Microsoftin omiin tuotteisiin. Asennusprosessin myötä käyttäjät kokivat myös laite- ja ohjelmisto-ongelmia.

Suomessa kuluttaja-asiamies puuttui asiaan, ja kertoo tiedotteessaan tuotteen markkinoinnissa, tietojenannossa ja sopimusehdoissa havaitun selkeitä ongelmia. Asiaa selvitettiin yhdessä Microsoftin kanssa vuosina 2016-2017. Nyt Microsoftin kerrotaan sitoutuneen siihen, ettei se vastaisuudessa kohdista aiempia Windows-versioita käyttäviin suomalaiskuluttajiin markkinointia ilman kuluttajien nimenomaista suostumusta.

Yhtiö kerrotaan myös sitoutuneen myös siihen, ettei se tarjoa kuluttajille päivityksiä sellaisella opt-out -toimintatavalla, jossa painikkeita tai toimintoja käytetään vastoin niiden normaalia, yleisesti tunnettua käyttötapaa.