LastPass ja Dashlane tarjoavat uuden aseen tietomurtoja vastaan: automaattisesti vaihtuvat salasanat

10.12.2014 14:27 | Petrus Laine

Tänä vuonna tietoturvallisuutta on horjuttanut poikkeuksellisen useat vakavat bugit ja kräkkeröinnit, joiden myötä käyttäjiä on kehotettu vaihtamaan salasanojaan milloin missäkin palvelussa tai sivustossa, ja samalla tekemään niistä aiempaa monimutkaisempia. Useiden monimutkaisten salasanojen hallinta voi kuitenkin osoittautua ylivoimaisen haastavaksi kun muistettavien salasanojen määrät kohoaa sivusto kerrallaan. Erilaisia salasanojen hallintapalveluita on tarjolla useilta eri tahoilta, mutta nyt kaksi niistä nostaa päätään uusien aseiden voimin: automaattisesti vaihtuvat salasanat.

LastPass tarjoaa tällä hetkellä omaa ominaisuuttaan LastPass-ohjelman beetaversiota käyttäville Chrome-, Safari- ja Firefox-selaimilla. Se tukee toistaiseksi 75 eri sivustoa, mutta tulevaisuudessa tuettujen sivustojen määrän odotetaan kasvavan. Kun käyttäjä klikkaa LastPassista tuetun sivuston salasanan alta löytyvää Change Password Automatically, ohjelma luo uuden salasanan, kirjautuu sivustolle ja vaihtaa sen käyttäjän puolesta. LastPass ei ole kertonut tuleeko toiminto vaihtamaan salasanat tietyn ajan välein aina uudestaan, vai odottaako se tietoa että tietty sivusto on kräkkeröity ennen kuin se vaihtaa sivustolla käytetyn salasanan.

Dashlane puolestaan ilmoitti ostaneensa PassOmatic-nimisen startup-yrityksen, joka on luonut niin ikään automaattisesti salasanaa vaihtavan ohjelman. Samalla yhtiö kertoi Dashlanen uusimman beetaversion tukevan PassOmatic-kaupoista saatua uutta ominaisuutta. Beetaversiossa käyttäjä voi valita haluamansa sivustot, jonka jälkeen ohjelma vaihtaa salasanat automaattisesti yhdellä klikkauksella. Dashlanen ominaisuus tukee tällä hetkellä yli 50 eri sivustoa ja yhtiö lupaa listan kasvavan satoihin sivustoihin lähitulevaisuudessa. Ominaisuutta tullaan päivittämään lähiaikoina siten, että se vaihtaa haluttujen sivustojen salasanat automaattisesti käyttäjän valitsemalla aikataululla.

Last Pass Blog, Introducing Auto-Password Changing with LastPass

Last Pass, Auto-Password Change (BETA)

Dashlane, Dashlane Launches Password Changer: Automatically Changes Passwords in Seconds

Muropaketin uusimmat