Uusimmat

Lavabitin luojan Kickstarter-projekti: Lavabitin lähdekoodi ilmaisjakeluun Dark Mail -tuella varustettuna

12.11.2013 19:05 Petrus Laine

Sähköpostien turvallisuus on ollut kuluvana vuonna useasti tapetilla. Kenties kuuluisin salattua sähköpostipalvelua tarjonnut taho oli Edward Snowdeninkin käyttämä Lavabit, joka joutui lopettamaan toimintansa suojatakseen asiakkaittensa yksityisyyttä Yhdysvaltojen hallitukselta.

Lavabitin luoja, Ladar Levison, on aloittanut Kickstarter-palvelussa kampanjan, jonka tarkoituksena on siistiä Lavabit-palvelun lähdekoodit, lisätä siihen tuki Dark Mail -protokollalle ja lopulta julkaista ne vapaaseen levitykseen avoimena lähdekoodina (F/OSS, Free and Open-Source Software).

Dark Mail -protokolla on tuore viestintäprotokolla, jossa viestien salaus on rakennettu suoraan itse protokollaan. Dark Mail -protokollaa käytettäessä käyttäjän ei tarvitse vaivata päätään salauksen kanssa saadakseen PGP-tason (Pretty Good Privacy) turvaa sähköposteilleen.

Itse lähdekoodin lisäksi Kickstarter-projektin myötä on tarkoitus julkaista ensimmäiset Dark Mail -protokollaa tukevat pääteohjelmistot ilmaisina, avoimen lähdekoodin ohjelmina. Pääteohjelmistot on tarkoitus saada julkaistua ainakin Windows-, Linux-, OS X-, Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.

Uutisen kirjoitushetkellä Levisonin Kickstarter-projekti on saanut kokoon yhteensä 83 884 dollaria 196 608 dollarin tavoitteestaan. Rahoituksen keräys Kickstarterissa päättyy 27. päivä marraskuuta.

TweakTown, Lavabit creator uses Kickstarter to launch dark mail service

Kickstarter, Lavabit’s Dark Mail Initiative by Ladar Levison

Muropaketin uusimmat