Uusimmat

LCD-paneelien ajuripiirejä ei ole saatavilla tarpeeksi – vaikuttaa kaikkiin tuotekategorioihin jotka hyödyntävät näyttöä

07.04.2021 13:11 Muropaketin toimitus

Piirivalmistus on tällä hetkellä vaikeuksissa valtavan kysynnän vuoksi. Yksi iso murheenaihe on ohjauspiirit, jotka sisältävät LCD-näytön ajurin.

Ongelma ulottuu monenlaisiin tuoteryhmiin kuten kannettaviin, älypuhelimiin, pelikonsoleihin, autoihin, lentokoneisiin, navigointijärjestelmiin – käytännössä mihin tahansa LCD-näyttöä hyödyntäviin tuotteisiin.

Ajuripiiri on edullinen alle euron komponentti, mutta silti tärkeä. Piirin tärkeys saattaakin johtaa entistä pahempiin tietoteknisten laitteiden toimitusvaikeuksiin.

Himax on omien sanojensa mukaan LCD-näyttöjen ajuripiirien markkinajohtaja. Yrityksen toimitusjohtaja Jordan Wu kommentoi piiripulaa sanoen, ettei ole nähnyt 20 vuoden aikana vastaavaa tilannetta. Tom’s Hardwaren mukaan Himax ei voi tehdä itse asialle paljonkaan, sillä yritys käyttää piirien valmistukseen sopimusvalmistaja TSMC:tä, joka on tällä hetkellä ylikuormitettu.

Kerroimme aiemmin Samsungin tehtaasta, jonka tuotantovaikeudet voivat aiheuttaa toimitusvaikeuksia niin ikään useissa tuoteryhmissä.