Lenovo esitteli Comet Lake -prosessoreilla varustetut ThinkPad X1 Yoga -kannettavat

28.08.2019 19:35 | Muropaketin toimitus

Uudet ThinkPad X1 Yoga -kannettavat ovat varustettu vasta julkaistuilla Comet Lake -koodinimellisillä prosessoreilla. Kannettaviiin on valittavissa kaksi vaihtoehtoa, neli- tai kuusiytiminen prosessori.

 Intel esitteli ensimmäiset Comet Lake -prosessorit vajaa viikko sitten. Lenovo on ensimmäisten joukossa julkistamassa uusia kannettavia, jotka käyttävät julkaistuja prosessoreita.

ThinkPad X1 Yoga -kannettavat ovat ensimmäiset Lenovon mallit, joihin Comet Lake -prosessorit löysivät tiensä. Anandtechin mukaan tarjolle tulee kannettavia neliytimisellä ja kuusiytimisellä prosessorivaihtoehdolla (Core i5 ja Core i7). Kuusiytimisenä prosessorina toimii Core i7-10710U, joka on julkaistujen prosessoreiden kärkimalli. Neliytimisen osalta tarkkaa mallia voidaan toistaiseksi vain arvuutella.

Kannettavissa on kahdeksan tai kuusitoista gigatavua LPDDR3-muistia. Tallennustilaa koneeseen saa enintään kaksi teratavua. Grafiikasta huolehtii prosessoriin integroitu grafiikkaohjain.

Anandtechin tietojen mukaan uusien ThinkPad X1 Yoga -kannettavien myynti alkaa lähiviikkojen aikana. Prosessoreiden luvattiin saapuvan joulumyyntiin, mutta joulu tuli tänä vuonna ilmeisesti etuajassa. Hinnoittelusta ei tässä vaiheessa ole vielä tarkempaa tietoa.