Lenovo julkaisi ThinkPad X1 -mallistoon alle kiloisen X1 Nano -kannettavan – myös taittuvanäyttöinen ThinkPad X1 Fold -kannettava tulee myyntiin

29.09.2020 13:00 | Muropaketin toimitus

Lenovo X1 -kannettavamalleilla on pitkät perinteet. Nyt päivänvalon on nähnyt tähän mennessä kevyin versio eli ThinkPad X1 Nano, jonka paino jää alle kilogramman. Myös aiemmin Muropaketissa tarkemmin esitellyn kääntyvänäyttöisen ThinkPad X1 Fold -kannettavan myynti pääsee vihdoin käyntiin.

Valmistaja listaa uuden ThinkPad X1 Nano -kannettavamallin valteiksi esimerkiksi akkukeston ja näytön. Kummallekin on myös paperilla katetta.

Laite pohjautuu Intel Evo -alustaan, ja sen Intel Core -suorittimet edustavat tuoreinta 11. sukupolvea. Suoritin on valittavissa aina Core i7 -versioon asti. 2K-tarkkuuden (2160 x 1350 pikseliä) näytön kuvasuhde on 16:10, ja se on Dolby Vision -laajasävytoistoon kykenevä. Dolby Atmos -äänistä on vastaamassa neljä kaiutinta.

LPDDR4x -muistia saa kannettavaan enintään 16 gigatavua ja tallennustilaksi voi valita enintään teratavuisen PCIe SSD -aseman. Myös yhteydet ulkomaailmaan ovat hyvinkin modernit, tuettuina ovat niin WiFi 6 kuin Thunderbolt 4, mutta niiden lisäksi kannettavaan on saatavissa myös 4G- tai 5G-modeemi. Akkukestoksi kerrotaan muhkeat 13,6 tuntia. Kannettavan mitoiksi ilmoitetaan 292,8 x 207,7 x 13,9 millimetriä ja tarkka painolukema alkaa 907 grammasta.

Yksi ThinkPad X1 Nano -kannettavan erikoisuuksista on tekoälyyn perustuva biometrinen tunnistus, jossa havaitaan onko käyttäjä koneen äärellä vai ei ja kone lukittuu ja avautuu tämän perusteella. Tavanomaisempi sormenjälkilukijakin löytyy toki.

Julkaisun yhteydessä kerrottu alkaen hinta uudelle ThinkPad X1 Nano -kannettavalle on 1399 dollaria (noin 1200 euroa). Kaupoissa laitteen odotetaan olevan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Myös jo aiemmin Muropaketissa esitelty kääntyvänäyttöinen kannettava ThinkPad X1 Fold on nyt tilattavissa. Senkin varustukseen on saatavissa nyt myös 5G-modeemi. Näytön taitto on testattu kestämään ainakin 30000 taivutusta. Hintaa tälle erikoisuudelle on kertynyt, sillä ne alkavat 2499 dollarista (noin 2150 euroa).

LUE LISÄÄ: Ensituntumat: Lenovon mielenkiintoisimmat kannettavauutuudet: ThinkPad X1 Fold -taittuvanäyttöinen kannettava, e-ink-lisänäytöllinen ThinkBook Plus ja nopeiden yhteyksien Yoga 5G

Muokattu 29.9.20 klo 13:40: Päivitetty ThinkPad X1 Nanon hinta- ja saatavuustiedot.

Muropaketin uusimmat