Lenovo on nyt myös Ducatin MotoGP-tiimin nimikkosponsori

09.02.2021 19:52 | Muropaketin toimitus

Lenovo on laajentanut teknologiayhteistyöstä alkanutta suhdettaan Ducatin MotoGP-tiimin kanssa. Tietokonejätti on nyt myös MotoGP-kilpatiimin nimikkosponsori, ja tiimin nimi on virallisesti vastaisuudessa ”Ducati Lenovo Team”.

Lenovo ja moottoripyörävalmistaja Ducati kertoivat tiedotteessaan, että Lenovo on Ducatin MotoGP-tiimin uusi nimikkosponsori. Tämä tekee Lenovosta ensimmäisen teknologiayrityksen, joka on MotoGP-sarjan nimikkosponsori.

Data-analytiikan, tekoälyn ja ohjelmistojen rooli moottoripyöräurheilussa kasvaa, mikä vaatii uutta laitteistoteknologiaa myös kilpatalleille. Nyt paljastettu yhteistyösopimus on jatkoa Lenovon ja Ducatin vuonna 2018 alkaneelle yhteistyölle, jolloin Lenovosta tuli Ducatin virallinen teknologiakumppani.

”Globaalien moottoriurheilumarkkinoiden odotetaan kasvavan 10 prosenttia vuodessa aina vuoteen 2025 saakka, mihin osittain vaikuttaa datan ja siten tietotekniikan merkityksen korostuminen moottoripyöräurheilussa. Sen vuoksi Lenovo ja Ducati – kaksi tuotemerkkiä, joita yhdistävät nopeus, tehokas suorituskyky ja periksiantamaton innovatiivisuus – ovat päättäneet nostaa kumppanuutensa korkeimmalle tasolle”, sanoo Lenovon varatoimitusjohtaja Luca Rossi.

MotoGP:ssä Ducatin kisojen analyysit ja simulaatiot suoritetaan ThinkSystem SE350 -palvelimilla. Ducati ja Lenovo kertovat myös kartoittavansa mahdollisuuksia hyödyntää lisättyä- ja virtuaalitodellisuutta moottoripyöräurheilussa tulevaisuudessa.

Muropaketin uusimmat