Lenovo ostaa IBM:n x86-palvelintoiminnan

23.01.2014 16:58 | Petrus Laine

Lenovo nousi suuren yleisön tietoisuuteen sen ostaessa IBM:n PC-toiminnan itselleen. Sittemmin Lenovon on jo pitkään huhuttu olevan myös IBM:n palvelintoiminnan perässä. Nyt huhut ovat muuttumassa todeksi, kun Lenovo ja IBM kertoivat päässeensä sopuun IBM:n x86-palvelintoiminnan myymisestä Lenovon haltuun. Kauppa toteutuu mikäli Yhdysvaltojen ja EU:n kilpailuviranomiaset hyväksyvät sen.

Lenovon toimitusjohtaja Yang Yuanqing kommentoi hankinnan demonstroivan yhtiön halukkuutta investoida toimintoihin, jotka voivat edesauttaa yhtiön kasvua ja PC Plus -strategian laajentumista. Yuanqingin mukaan yhtiö kykenee oikealla strategialla ja jatkuvalla innovoinnilla kasvattamaan hankkimansa palvelintoiminnan markkinaosuutta pitkällä tähtäimellä samaan tapaan, kuin se on kasvattanut PC-tietokoneidensa markkinaosuuksia.

IBM:n x86-palvelintoiminnan kauppahinnaksi kerrotaan 2,3 miljardia dollaria, ja se sisältää System x-, BladeCenter- ja Flex System -korttipalvelimet ja -kytkimet sekä NeXtScale- ja iDataPlex -palvelimet ohjelmistoineen. IBM:lle jää vielä System z -palvelimet, Power Systems-, Storage Systems -palvelimet ja Power-arkkitehtuuriin perustuvat Flex-palvelimet sekä PureApplication- ja PureData -linjastot.

VR-Zone, Lenovo makes $2,3 billion play for IBM’s x86 server business

Muropaketin uusimmat