Uusimmat

Lenovolta pelikäyttöön suunnattu IdeaPad Gaming Chromebook – 16-tuumainen kannettava pilvipelaamisen

12.10.2022 07:47 Muropaketin toimitus

Lenovo esitteli mallistoonsa hieman erilaisen Chromebookin. Tällä kertaa kyseessä on eritasoisille pelaajille suunnattu 16-tuumainen IdeaPad Gaming Chromebook, joka on samalla yhtiön ensimmäinen pilvipelikannettava.

IdeaPad Gaming Chromebook on kehitetty laajalle pelaajakunnalle, ja valmistaja luonnehtii sen tarjoavan parannetun mutta yksinkertaisen pelikokemuksen sekä laadukkaita laiteominaisuuksia kohtuulliseen hintaan. IdeaPad Gaming Chromebook tukee useita pilvipelipalveluja, kuten NVIDIA GeForce NOW, joka suoratoistaa jopa 1600p-tarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella ja erittäin alhaisella viiveellä yli 1400 peliä, sekä Google Stadiaa ja Amazon Lunaa.

Läppärissä on anodisoitu alumiinisen kannen alla 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävä, 16:10-kuvasuhteen WQXGA-näyttö. Siihen on yhdistetty Full HD -kamera, ja siinä on integroitu yksityisyyssuljin.

IdeaPad Gaming Chromebookin RGB-näppäimistössä on nelivyöhykkeinen väritaustavalo. Näppäimistössä on myös anti-ghosting-ominaisuus ja sen painallussyvyys on 1,5 millimetriä.

Jopa 11 tunnin akunkeston tarjoava Chromebook painaa maltilliset 1,82 kilogrammaa.

”Olemme huomanneet muutoksen peliyhteisössä. Googlen pilvipelaamisen ekosysteemin ansiosta ne, jotka 1990-luvun alussa hurahtivat videopeleihin, ovat löytäneet harrastuksen uudelleen. Nuoremmatkin ovat tyytyväisiä saumattomaan ja mukaansatempaavaan pilvipelaamiseen”, sanoo Benny Zhang, Chromebookeista vastaava johtaja Lenovon innovaatiokeskuksen älylaiteyksikössä. ”Riippumatta taitotasosta tai lajityypistä, jokainen pelaaja ansaitsee kokea pelit niin kuin ne on tarkoitettu. Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook ei ainoastaan tarjoa tehoa, grafiikkaa ja suorituskykyä, joita tarvitaan, vaan se myös yksinkertaistaa pelaamisen aloittamista.”

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook on saatavilla lokakuussa 2022 ja sen alkaen-hinta on 869 euroa.