UUSIMMAT

Lenovon uusi ThinkPad Z -mallisto tuo uuden tuulahduksen kannettaviin materiaalivalinnoillaan ja tyylittelyllään

04.01.2022 18:00 Muropaketin toimitus

Lenovo on juuri julkaissut uuden ThinkPad Z -kannettavamallistonsa. Sen myötä tarjolle tulee niin uusia värejä ja muotoja, mutta toki myös uusinta rautaa pellin alle.

Uudet mallit ovat ThinkPad Z13 ja Z16. Nimi kielii kummankin kohdalla kokoluokasta eli pienemmässä käytössä on 13-tuumainen näyttö ja suuremmassa 16-tuumainen. Tämä näkyy myös parhaissa enimmäistarkkuuksissa, sillä pienemmässä on käytössä 2.8K-tarkkuuden OLED-näyttö ja Z16-versiossa 4K-tarkkuuden OLED-paneeli. Kumpikin tukee kuitenkin Dolby Vision -laajasävytoistoa. Äänentoisto on Dolby Atmos -yhteensopiva.

Kummassakin malliversiossa käytetään uusimpia AMD Ryzen PRO -mobiiliprosessoreita. Pienemmässä on tyydyttävä vähävirtaisempaan U-sarjan suorittimeen ja integroituun näytönohjaimeen, mutta ThinkPad Z16 -versioon on saatavissa myös AMD Radeon -erillisnäytönohjain. Jälkimmäisen kanssa hyödynnetään AMD Smart Shift Max -tekniikkaa, jolloin erillisnäytönohjainta kuormitetaan vain tarvittaessa akunkeston maksimoimiseksi. LPDDR5-muistia voi olla käytössä enintään 32 gigatavua. Tallennustilaa on käytettävissä enintään joko yksi (Z13) tai kaksi (Z16) teratavua.

Pienemmän mallin ulkomitat ovat 294,4 x 199,6 x 13,99 millimetriä ja painoa on 1,25 kilogrammaa. Z16-mallin 354,4 x 237,4 x 15,8 millimetriä ja paino jää juuri alle kahden kilon ollen 1,97 kg. Näytön ylälaidan kommunikaatiopalkki on Lenovon ratkaisu yhteyksille ulkomaailmaan. Tämä eräänlainen käänteinen näyttölovi sisältää Full HD -nettikameran isopikselisellä kennolla sekä kaksoismikrofonin.

Valmistaja kuvailee tiedotteessaan muotoilua minimalistiseksi. Tämä näkyy esimerkiksi kapeina 16:10-kuvasuhteen näytön kehyksinä. Yksilöllisempää otetta muotoiluun tuodaan esimerkiksi pronssin värisillä sekä harmailla korosteväreillä.

Nykypäivään soveltuu myös kierrätysmateriaalien, kuten alumiinin tai tekonahan, käyttö. Kannettava myös pakataan täysin kierrätettävistä materiaaleista valmistettuun myyntipakkaukseen. Myös virtalähteessä on hyödynnetty kierrätettyjä materiaaleja.

ThinkPad Z13 tulee myyntiin toukokuussa, ja sen hintaluokan voi odottaa asettua noin 1500 euroon, mutta tarkat eurohinnat selviävät vasta myöhemmin. Myös ThinkPad Z16 tulee myyntiin samaan aikaan. Sen lähtöhintaluokka asettunee 2000 euron paikkeille.