Uusimmat

LG paljasti ensimmäisen Chrome OS:ää käyttävän All-in-One-tietokoneen

18.12.2013 17:50 Ville Suvanto

LG on esitellyt ensimmäisenä valmistajana All-in-One-tyyppisen tietokoneen, joka käyttää Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää, jota on tähän asti löytynyt useiden valmistajien Chromebook-kannettavista. Chromebookit ovat herättäneet paljon kiinnostusta kuluttajien keskuudessa varsinkin alhaisen hintatasonsa myötä ja edullisimmat mallit irtoavat alle 200 dollarilla.

Chrome OS:ää käyttävä LG:n uutukainen, Chromebase 22CV241, tulee olemaan esillä ensi vuoden alussa Las Vegasissa järjestettävässä CES-tapahtumassa. Kyseessä on Applen iMacia muistuttava tietokone, jossa on käytössä 21,5-tuumainen IPS-paneelillinen ja 1920×1080-resoluutioinen näyttö. Laite on varustettu Intelin Celeron-tuoteperheen prosessorilla, kahdella gigatavulla keskusmuistia ja 16 gigatavulla flash-pohjaista tallennuskapasiteettia. Lisäksi siitä löytyy webbikamera, HDMI-, kolme USB 2.0-, yksi USB 3.0- ja verkkoliitin.

”LG Chromebase edustaa työpöytäpuolen seuraavaa aaltoa ja laitteita tultaneen ottamaan käyttöön kotien lisäksi kouluissa, hotelleissa, puhelinkeskuksissa ja muilla yrityspuolen osa-alueilla.”, kommentoi LG:n IT-osaston johtaja Hyoung-sei Park. Googlen Caesar Sengupta puolestaan uskoo Chromebasen kaltaisten laitteiden olevan omiaan kuluttajilla, jotka haluavat nopeita, yksinkertaisia ja tietoturvallisia ratkaisuja kotiin, kouluun tai toimistoon.

LG ei paljastanut, koska Chromebaseja saapuu markkinoille ja mikä niiden suositushinta tulee olemaan.

LG, Lehdistötiedote