UUSIMMAT

Linux 5.17 tuo paremman virranhallinnan ja suorituskyvyn AMD:n tuotteita käyttäville

26.01.2022 07:55 Muropaketin toimitus

Linux 5.17 -käyttöjärjestelmä tarjoaa aiempaa paremman tuen AMD:n tuotteille. Monenlaisia pieniä parannuksia on niin ikään luvassa.

Uusi versio AMD P-state -ajurista on valmis julkaistavaksi. Tätä ajuria on kehitetty yhteistyössä AMD:n ja Valven kanssa virranhallinnan ja suorituskyvyn parantamiseksi Linux-alustalla.

Zen 4 -suorittimia varten on tehty niin ikään jo työtä. Asialistalla ovat olleet ainakin EDAC- ja SMCA-päivitykset, jotka eivät sinänsä suoraan liity suorituskykyyn, mutta ovat askel parempaan Zen 4 -suorittimien toimintaan Linux-alustalla. Vielä eräänä yksityiskohtana Hudson D4 -piirisarjoilla varustettujen AMD Fusion APU -järjestelmien boottausnopeuden odotetaan parantuvan.

Luvassa on muutakin. AMD Smart Trace Buffer tai AMD STB on syklinen datapuskuri, joka kirjaa lokiin tietoja järjestelmästä analysoidakseen mahdollisia vikoja. AMD Smart Trace Buffer -tuki on virallisesti valmis Linux 5.17 -julkaisun myötä.

Listalle voisi nostaa vielä viimeisenä monet uudemmat ASUS-emolevyt, joissa on X570-, B550-, B450-, X470-piirisarjoja, ne sisältävät jatkossa toimivan anturituen. Voit tutustua kaikkiin päivityksiin täältä: Phoronix.