Uusimmat

Lisa Su: Kyllä, AMD:llä on suunnitteilla myös tehokkaampia Navi-näytönohjaimia

08.01.2020 18:37 Muropaketin toimitus

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su vahvisti CES 2020 -tapahtumassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa yhtiön valmistelevan myös nykyistä Radeon RX 5700 XT -versiota tehokkaampia näytönohjaimia.

Lisa Su totesi, että tiedostaa hyvin internet-keskustelupalstojen toivovan AMD:ltä nykyistä tehokkaampia näytönohjaimia haastamaan Nvidian kalleimpia malleja. Toistaiseksi AMD on julkaissut seitsemän nanometrin viivaleveydellä valmistetuista näytönohjaimista kolme pääasiallista mallia, joista tehokkain on Radeon RX 5700 XT. Se kilpailee Nvidian näytönohjaimista GeForce RTX 2070 -mallien kanssa.

Su ei kuitenkaan antanut minkäänlaista aikaikkunaa tehokkaammille näytönohjaimille. Samaisessa tilaisuudessa hän kertoi AMD:n seuraavan näytönohjainsukupolven ja AMD:n suorittimet sisältävien todennäköisesti loppuvuonna julkaistavien Xbox- ja Playstation-konsoleiden sisältävän laitteistokiihdytyksen säteenseurannalle. On siis mahdollista, että AMD julkaisee merkittävästi nykyistä tehokkaampia näytönohjaimia vasta seuraavan sukupolven myötä.