Uusimmat

Lisää virallista tietoa AMD:n FX-prosessoreista

08.06.2011 11:12 Sampsa Kurri

Uutisoimme Muropaketissa eilen AMD:n ottavan uudelleen käyttöön FX-brändin tulevissa Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvissa Zambezi-koodinimellisissä prosessoreissa (AMD FX) ja Scorpius-alustassa (Vision FX).

Prosessoreiden julkaisu ja myyntiin saapuminen viivästyy elo-lokakuulle, mutta AMD on lanseerannut uusille FX-prosessoreilleen virallisen tuotesivun, josta löytyy toistaiseksi varsin niukasti tietoa ja lyhyt esittelyvideo.

Tällä hetkellä AMD kertoo tuotesivuillaan, että FX-prosessorit ovat maailman ensimmäisiä natiiveja kahdeksanytimisiä työpöytäprosessoreita eli kaikki ytimet ovat samalla piisirulla. Lisäksi FX-prosessorit ovat kerroinlukottomia, eli kuluttajat voivat ylikellottaa niitä helposti kerrointa nostamalla. Lisäksi FX-prosessorit tukevat Turbo CORE -teknologiaa, joka nostaa rasituksessa ytimien kellotaajuutta automaattisesti.

AMD, FX-prosessoreiden tuotesivu

Japanilaiset 4Gamer.net- ja Ascii.jp-sivustot ovat julkaisseet kuvia neli- ja kahdeksanytimisten AMD FX -prosessoreiden tuotepakkauksista ja kuvankaappauksen AMD Overdrive -ohjelmasta, joka monitoroi ytimien kellotaajuutta, kerrointa, käyttöjännitettä ja käyttöastetta.

Kahdeksanytimiset AMD FX -prosessorit pakataan alumiiniseen ja mustaan myyntipakkaukseen. Neliytimiset AMD FX -prosessorit puolestaan toimitetaan valkoisessa ja pahvisessa myyntipakkauksessa. Molemmat mallit ovat kerroinlukottomia ja tuotepakkaukseen on merkitty Black Edition -lisänimi.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

AMD OverDrive -ohjelmasta otettujen kuvankaappausten perusteella esittelykokoonpanon kahdeksanytiminen FX-prosessori toimii ainakin kolmen ytimen osalta 3,6 GHz:n kellotaajuudella, kun loput ytimet toimivat 500-2675 MHz:n kellotaajuudella. OverDrive näyttää ytimien käyttöjännitteeksi 1,4 volttia ja lämpötilaksi noin 20 astetta, joista ainakin lämpötila tunnistuu väärin.

4Gamer.net, ”Zambezi” product name ”AMD FX-Series” and publication (Google Translate)

Ascii.jp, AMD, the next generation of up to 8-core CPU ”AMD FX” (Google Translate)