Lisätietoja Intelin Broadwell-K-prosessoreista tihkui nettiin

21.11.2013 18:21 | Petrus Laine

Uutisoimme aiemmin Intelin kertoneen jääneensä jälkeen 14 nanometrin prosessilla valmistettavien Broadwell-prosessorien alkuperäisestä aikataulusta piirien virhetiheyttä koskeneen ongelman vuoksi. Sittemmin on käynyt myös ilmi, että työpöytäpuolen Broadwell-prosessoreja on lupa odotella vasta vuoden 2014 loppupuolella.

CPU World on saanut ongittua uutta tietoa työpöytäpuolen lukitsemattomista Broadwell-K-prosessoreista. Sivuston tietojen mukaan prosessorit tullaan varustamaan GT3e-tason Iris Pro -grafiikkaohjaimilla, jotka tulevat tarjoamaan yli 80 prosenttia enemmän graafista suorituskykyä kuin Core i7-4770K -prosessorin grafiikkaohjain. GT3e-tason Iris Pro -grafiikkaohjaimen kumppanina on 128 megatavua eDRAM-muistia.

Broadwell-K-prosessorit tulevat sisältämään enimmillään neljä Turbo Boost -teknologiaa tukevaa prosessoriydintä ja ne tulevat saataville Core i5- ja i7-sarjoina. Core i5 -sarjan kohdalla kaikki neljä ydintä ovat käytössä, mutta ne eivät tue Hyper-Threading-teknologiaa. L3-tason välimuistia i5-sarjassa on neljä megatavua. Core i7 -sarjan prosessorit tukevat Hyper-Threading-teknologiaa ja niillä on käytössään kuusi megatavua L3-tason välimuistia.

Broadwell-K-prosessorit tulevat nykyisten Haswell-prosessoreiden tapaan käyttämään LGA 1150 -kantaa, mutta ne eivät tule toimimaan nykyisillä emolevyillä tai piirisarjoilla. Broadwell-K-prosessorit tulevat vaatimaan emolevyltä Intelin tulevan 9-sarjan piirisarjan.

CPU World, Broadwell-K socket 1150 CPUs to feature GT3 graphics

Muropaketin uusimmat