UUSIMMAT

LN2-jäähdytetyllä GeForce GTX 680:llä uusi 3DMark 11 -ennätys

27.03.2012 13:46 | Sampsa Kurri

EVGA:lla työskentelevä parivaljakko Kingpin ja Tin ovat onnistuneet rikkomaan 3DMark 11 -testin maailmanennätyksen Performance-esiasetuksilla arvostetussa yhden grafiikkapiirin kategoriassa. Ennätys tehtiin rankasti virransyötön osalta modifioidulla ja nestemäisellä typellä jäähdytetyllä GeForce GTX 680 -näytönohjaimella. Uusi maailmanennätystulos on P15327 pistettä, joka ohittaa Andre Yangin Radeon HD 7970 -näytönohjaimella ajaman P15063 pisteen tuloksen 264 pisteellä.

Testejä varten näytönohjaimen virransyöttö oli korvattu EVGA:n erillisellä EPower-virransyöttömoduulilla ja sille tehtiin modifkaatiot muun muassa grafiikkapiirin ja PLL-jännitteen korottamiseksi. LN2-testejä varten piirilevyltä pitää poistaa yksi vastus, jotta näytönohjain toimii alle -70 asteeessa ja 132 % Power Target -raja täytyy kiertää kolmen piirilevyn vastuksen arvoa alentamalla. Tin on koostanut kattavan oppaan kuvien kera GeForce GTX 680:n modifioimisesta extreme-ylikellotuskäyttöön.

Kingpincooling Forums, Uncorking KELPER – practical guide for beginners

Ennätysajossa GeForce GTX 680:n GK104-grafiikkapiiri toimi 1900 MHz:n ja GDDR5-muistit 1831 MHz:n kellotaajuudella. Grafiikkapiirille syötetystä käyttöjännitteestä tai lämpötilasta ei valitettavasti ole tarkkaa tietoa, mutta oletettavasti jännite oli yli 1,4 volttia ja lämpötila alle -150 astetta. Alustana testeissä oli käytössä Core i7-3930K -prosessori nestemäisellä typellä 5,6 GHz:n kellotaajuudelle ylikellotettuna ja EVGA:n X79-emolevy.

Kingpincooling Forums, EVGA NVIDIA GTX680 OVERCLOCKING

hwbot.org, k|ngp|n’s 3DMark11 – Performance score

Keskustelu

@30:

Niin siis periaatteessahan 7950 vie. Ei tulisi mielenkään ostaa 680 gtx suomesta 539 euroon.

7970:n ja 7950 välinen nopeusero tappiin kellotettuna on hiuksen hieno, eikä 680 gtx oikein noilla hinnoilla ja tuolla 8% nopeuserolla lyö läpi ainakaan täällä suomessa.

Ennen kelloteltiin ja jaettiin tietoa jotta saataisiin ”normi” käytössä hieman enemmän hieman halvemmalla. Nykyään ylikellottaja termi tarkoittaa firmojen sponssaamia guruja jotka juottavat toisen kortin verra lisää hyppylankoja ja piirlevyjä kortille jotta saavat viimeisetkin tehot irti. ”This is madness!! no this is OC” Kuten joku sanoi: tehkää näille jätkille omat lelut omilla hintalapuilla =D

Mikähän punaisia oikeen vaivaa, onko ne päivät kuussa, vai mitä?
Uutinen oli vain siitä, että Nvidian tekele vei myös enkat 3d markissa, kuten ennen tätä oli vienyt peleissä ja muissa, ja on tällä hetkellä myös tuossa kategoriassa nopeampi kuin Amd:n vastine.

Sillä ei ole mitään väliä, onko se pisteen vai kaksi…vai tuhat pistettä nopeampi…vaan sillä että se on nopein.
Turha tulla tänne itkemään siitä kuinka Amd näyttää kun ajurit parantuu, sillä ne parantuu melko varmasti enemmän Nvidian kortilla.

Teille itsellekin on helpompaa, kun vaan myönnätte, että tällä hetkellä Nvidia vie..ei välttämättä paljon…mutta vie kuitenkin.
Katotaan tilannetta uudelleen kunhan Amd saa vastineensa pihalle.

Kyl noi modit menee aika yli. Pitäis olla eri sarjat oikeille korteille, jossa vaan jäähyt voidaan modata, niinku ennenkin. Sit toinen sarja pelkkien piirien virittäjille, jossa voidaan liittää gpu vaikka kymmeneen piirilevyyn ja poistaa alkuperäiset komponentit, kunhan vaan löytyy jomman kumman valmistajan gpu jostain välistä. NVidian pojat ovat kieli poskessa jo peliin vetäneet kaulaa, AMD:llä ei viitsitä ruveta tähän naurettavaa leikkiin… ainakaan vielä. Odotellaan ne uudet ajurit molempien leiriin, niin katsotaan kumman OiKeA kortti venyy paremmin. Tämä on vain minun henkilökohtainen mielipide,enkä yritä provosoida hulkkeja.Kokemusta molemmista ja NVidian kortit on joka kerta kärynny jossain vaiheessa. AMD:n kortteja löytyy hyllystä monta vuosikertaa. Ei niilläkään mitään enää tee mut ainakin toimivia ovat…

zotacin 2Ghz mallia odotellessa. Modifikaatiot alkaa mene jo aika jännäksi, piste ero raatoon on aika pieni kyllä.

Erittäin hyvä!
Osa rajoituksista on siis ilmeisesti tosiaankin tehty HW tasolla ja niitä ei voi ohjelmallisesti poistaa!
-> Vähemmän ”hajonneita” kortteja..

@24 Vielä huvittavempaa on kun viherlasipäinen nvidia fanaatikko tulee oman typerän kommenttinsa kanssa puhumaan raiskauksesta toisen kortin nopeusennätyksen ollessa 1,75% nopeampi.

Huvittavintahan tässä on, että refu 680 raiskaa 7970 ja silti muron AMD kiihkoilijat antavat paskaa palautetta, jotta saisivat jarfinin trollaamaan. Uusi messias on saapunut, tykkäsin oikeastaan tosta korttien puristamisesta kuutioiksi ja meren pohjaan -kommentista :D

Eli mitään ns. rajaa ei ole, kun on vain kyseisessä näytönohjaimessa käytettävä grafiikkapiiri. Sain juuri haluamaani keskustelua aikaan. Ihmettelin vain tota viritelmää, joka ei ole minkään näytönohjainvalmistajan tekemä. Tosin eipä nuo ln jäähytkään ole koskaan olleet rajoitteena. Mitenhän reagoitaisiin näyttääkseen johon on laitettu gpu toiselta ja muistit sekä virransyöttö toiselta valmistajalta ja tehtäisiin sellaisella joku uus ennätys… Tosiaan odotellessa sitä nestetyppi mallia :)

Pitäis lukee aina koko alkuperäinen teksti. Evga näyttää valmistavan tota virransyöttökorttia. On muuten perun hyviä kolvaajia, kun kattoo miten pieniin kontaktipintoihin on pihoja juotettu. Pitää olla tarkkana fluxin kanssa…

Eli mitään ns. rajaa ei ole, kun on vain kyseisessä näytönohjaimessa käytettävä grafiikkapiiri. Sain juuri haluamaani keskustelua aikaan. Ihmettelin vain tota viritelmää, joka ei ole minkään näytönohjainvalmistajan tekemä. Tosin eipä nuo ln jäähytkään ole koskaan olleet rajoitteena. Mitenhän reagoitaisiin näyttääkseen johon on laitettu gpu toiselta ja muistit sekä virransyöttö toiselta valmistajalta ja tehtäisiin sellaisella joku uus ennätys… Tosiaan odotellessa sitä nestetyppi mallia :)

@10 ei näitä äärikellotustestejä kannata kovin vakavalla naamalla lukea ;-)
Vähän kuin nitrolla kulkevat autot… Saattavat kestää sen parin sadan metrin matkan, ja muuta yhteystä normaalie autojen kanssa ei sitten olekkaan kuin pyörät alla ja ratin tapainen.
Nousee ihan arvoon arvaamattomaan Zotacin 2 GHz:n 680 ensi kuussa ;-) Eka vakio 680, johon pultattu valmiiksi jäähykuppi nestemäiselle typelle… Nää pääsi jo 1900 GHz:iin, joten on kiva nähdä millä ne aikoo syöttää omaa korttiaan! Jep, jep… ei kovin ryppyotsaisesti kannata näitä lueskella!

Näytä kaikki kommentit

Kaamea viritys. Eipä tarvitse kuin AMD:n hieman parantaa ajureita niin tuo 300 pisteen kaula on nopeasti ylitetty.

@10 ootko tosissas?
Eiköhän tässä kilpailla sen piirin (104) nopeudella, eikä tuulettimien, virransyötön tai muun oheispskan nopeudella. Siinä vaiheessa kun piiriin kolvataan piiri kiinni yo xzibit niin voidaan kysellä onko enään sama piiri kyseessä.

Nuo virransyötöthän vaihtelee jo valmistajienkin kesken, niin miksei kellottajien kesken?

Eihän toi todellakaan ole mikään gtx680. Laitettu kaikki uusiksi virransyötön osalta. Jos kahden ylimääräisen piirilevyn lisääminen ei tee kortista uutta näyttistä, niin missä menee raja. WTF ?

@7 Niin tosiaan näytönohjaimiahan on käytetty supertietokoneissa jo vuosia, jos et tiennyt.

Olenko jäänyt jostain paitsi. Onko modifikaatio piireihin ihan luvallista? Jäähdytykset olen nähnyt mutta nyt ensi kertaa näen modifikaatioratkaisun?

Kun tää 3Dmarkin ajelu alkaa olla niin suosittu harrastus, että kolvaillaan jo koko korttia uusiks, niin kannattais valmistajien tehdä siihen jo ihan oma sarjansa. Maksakoon mitä tahansa ja syököön sähkötehoa ajon aikana vaikka saman verran ku kotitalous vuodessa. Pisteet kattoon. Ei sillä tartte edes kaikkien pelien käynnistyä, kunhan markit toimii.

Olis hauska seurata, et kuinka pitkälle valmistajat menis siinä kilpailussa. Varmaan miljardien pisteiden markit paukkuis äkkiä ja sit jotkut tiedelaitokset ostais niitä supertietokoneiks :D

3. nvidia ei vaikka väkisinkään ole minun silmissäni king. sama jos vaikka mää rupeisin täällä jostain automerkistä vauhkoamaan että esim, ei ole parempaa kuin toyota ja muut on ihan paskoja. se on ihan turhaa, älä rupea muille uskottelmaan kuinka hyvä gtx680 on, kyllä se on hyvä kortti ja kyllä varmaan muutkin tietää sen.

@3 HAHAH, eipä ollut vaikea arvata kenen nimimerkki taas koimeilee kommentin alapuolella.

vanha uutinen.
mutta ei referenssi gtx 680 tekee saman ensi kuussa,ilman adaptereita,ainakin melkein ja jos tessalaation saa pois keplerin ajureista,mikä tapahtuu,ero kasvaa hurjasti.

lukekaa teksti kuva kaapauksesta,joka EI ole siellä huvikseen laitettu:
”and the benchmark was run the way it was intended to be run with FULL TESSELATION”
huomio sanoihin ”the way it was intended”

tarkoittaa että hd 7970 pojot pitäisi poistaa.

– lukekaa esim. 3df3 sivuilta faktat,tässä tieto ja info on 0.
hd 7970 tessalaatio on huijausta,elikkä jos hd 7970:stä laittaisi ne päälle ajureista (josta ne saa pois hienosti) ero olis huomattava,arvio > 2000 pojoa gtx 680 hyväksi.

kumma juttu,mutta pakko laittaa vielä tämä,että kun nvidian korteista joku physx oli paha niin AINA ne piti rastittaa pois 3dmarkissa,nyt amd:n tapauksessa,joka on siis selvä huijaus,ei mitään mainintaa… jotain rajaa.

kellottajat juuri sitä mumisee että kun nvidian ajureista sen saa pois yannä pari muuta asiaa,niin olisi pojot paljon hurjemmat.

silloin pojot olisivat yhteneväiset,mutta, SILTI gtx 680 vie voiton vaikka tessalaatio on PÄÄLLÄ ja amd ulisee.

m i k ä siinä on,uskokaa jo,nvidia is king!

20.4.2012 mennessä on gtx 680 3dmark11 pojot sellaiset,että kaikki amd:n kortit,mukaan lukien hd 6990 ja hd 7970:set voi puristaa kuutioksi ja pudottaa mereen.

tämä on vimppa postaus asiasta,annan gtx 680 3dmarkxx pisteiden tehdä asian nvidian puolesta.

Ohi vaan 264 pisteellä… aika surkea tulos. Loppuu mehut kortista.

Jo on ärjyt viritelmät.
Ei mikään yllätys, että 680 ohitse meni.

Muropaketin uusimmat