Logitech esitteli kaksi uutta näppäimistöä: langaton G613 ja Logitech Craft esillä IFA:ssa

03.09.2017 13:11 | Muropaketin toimitus

Logitechiltä nähtiin kaksi uutta näppäimistöä IFA 2017 -messuilla Berliinissä. G613 on pelikäyttöön suunnattu mekaaninen näppäimistö ja Craft sisältää uuden syöttömetodin.

Uudessa Logitech G613 -näppäimistössä (kuvassa yllä) on panostettu uuden G600-sarjan hiiren tavoin virtatehokkuuteen ja samalla myös siihen, että näppäimistö pärjää pelikäytössä niin kuin langallisetkin kilpailijansa. Näppäimistössä on Logitechin mekaaniset Romer-G-kytkimet 1,5 millimetrin aktivointimatkalla ja 45 gramman aktivointivoimalla. Kytkimien luvataan kestävän 70 miljoonaa painallusta.

Näppäimistö yhdistetään tietokoneeseen joko Bluetooth-yhteydellä tai Logitechin oman USB-vastaanottimen avulla. Erikseen ohjelmoitavia näppäimiä löytyy näppäimistöstä kuusi, kaikki sijoiteltuna sen vasemmalle reunalle. Näppäimistössä nähdään viitteitä samasta HERO-teknologiasta kuin uudessa G603-hiiressä, ja näppäimistölle luvataan keskimääräisessä käytössä 18 kuukauden kesto kahdella AA-paristolla. G613 on jo saatavilla, ja Suomessa sen hinnaksi tulee oletettavasti noin 160 euroa.

Logitech Craft -näppäimistössä uusi ominaisuus on vasemmasta yläkulmasta löytyvä alumiininen rulla. Rullaan on mahdollisuus asettaa erilaisia toimintoja käytössä olevan ohjelmiston mukaan. Logitechin esimerkissä voisi rullaan eri liikkeille ohjelmoida eri arvojen säätämistä esimerkiksi kuvanmuokkausohjelmistossa. Pyörittämisen lisäksi rullassa on kosketusherkkä pinta erilaisia painaluksia tai eleitä varten. Rullan nimi on Crown.

Crownin sisältämä näppäimistö on muuten suhteellisen tavallinen työpöytänäppäimistö, joka yhdistetään langattomasti tietokoneeseen Bluetoothilla tai Logitechin omalla vastaanottimella. Crown-toiminnallisuuksia tukevat tällä hetkellä Logitechin ohjelmiston avulla ainakin Adoben Creative Cloud -paketin ohjelmistot sekä Microsoftin Word, Power Point ja Excel.

Hintaa Craft-näppäimistölle tulee todennäköisesti noin 200 euroa, ja se ilmestyy kauppoihin syyskuun puolivälissä.