UUSIMMAT

Logitech julkisti uuden G603 Lightspeed -hiiren uudella HERO-sensorilla

02.09.2017 12:54 | Muropaketin toimitus

Logitechin uusin langaton pelihiiri G603 Lightspeed sisältää Logitechin oman virtapihin HERO-sensorin.

Uudessa langattomassa G603 Lightspeed -hiiressä on sivuutettu viime vuosien lippulaivamalleissa useimmin nähty Pixartin PWM3366-sensori, ja sen tilalla on Logitechin oma virtapihimpi ratkaisu. Uuden sensorin HERO-nimi tulee sanoista High Efficiency Rating Optical. Sensori on siis nimensäkin mukaisesti optinen.

Uuden sensorin luvataan antavan sama teho ja tarkkuus kuin suositulla PWM3366:lla, mutta intensiivistäkin käyttöäaikaa pitäisi irrota kahdesta AA-paristosta noin 500 tuntia. Logitechin mukaan se tarkoittaa keskivertokäyttäjälle noin puolen vuoden käyttöä.

Sensorin enimmäistarkkuus on 12 000 DPI. Hiirestä löytyy myös nappi, jonka avulla sensorin voi vaihtaa vielä erikseen virtapihiin tilaan, joka kolminkertaistaa paristokeston 1500 tuntiin.

Harmillisesti hiiri ei kuitenkaan tue Logitechin aiemmin tänä vuonna esittelemää Powerplay-latausteknologiaa, joka mahdollistaa hiiren lataamisen langattomasti koko sitä varten suunnitellun hiirimaton alueella ja myös käytön aikana. Logitechin edustajan mukaan kaksi teknologiaa kehitettiin rinnakkain, mutta yhteensopivuutta ei ole ainakaan vielä. Logitechin edustajaa haastatteli PCWorld.

Uutta teknologiaa saatetaan nähdä myös johdollisissa Logitechin tuotteissa, vaikka tietenkään sensorin hyödyt eivät niissä ole aivan samanlaiset. Kuitenkin HERO-teknologia mahdollistaa kevyempien tuotteiden valmistuksen ja antaisi suunnittelijoille enemmän vapauksia verrattuna esimerkiksi PWM-sensorien käyttöön.

Itse G603-hiiri yhdistetään tietokoneeseen joko sen oman USB-vastaanottimen avulla tai Bluetooth-yhteydellä. Hiiren pääkytkimille luvataan 20 miljoonan klikkauksen kesto. Prosessorina on 32-bittinen ARM -suoritin ja päivitystaajuus hiiressä 1000 hertsiä. Painoa uutuudella on 88,9 grammaa. Hinnasta ja saatavuudesta Suomen markkinoilla ei ole vielä tarkkaa tietoa.